Издателска къща ХЕРМЕС“ представя ТОКСИЧНИТЕ ХОРА от Бернардо Стаматеас обем: 224 стр. Цена 17,95

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
ТОКСИЧНИТЕ ХОРА
от Бернардо Стаматеас
обем: 224 стр.
Цена 17,95
Коментари Харесай

Кои са токсичните хора?

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ТОКСИЧНИТЕ ХОРА

от Бернардо Стаматеас

размер: 224 стр.

Цена 17,95 лева

ISBN 978-954-26-2232-1

Превод: Светослава Василева Славчева-Бонева  

Как да се оправим с проблематични хора и отрицателното им влияние

Очаквайте на 31 януари!

За създателя

Бернардо Стаматеас е професор по логика на психиката със специализации в региона на фамилната терапия и сексологията. Преподава в Аржентински университет „ Джон Ф. Кенеди “, изнася лекции по целия свят, води семинари по личностно израстване и е създател на над 10 заглавия. Най-успешните му книги са „ Токсичните хора “, „ Токсичните страсти “ и „ Емоцинални рани “, които са издадени в редица страни като Бразилия, Белгия, Франция, Италия, Германия, Гърция.  

За книгата  

В всекидневието си всички непрекъснато се сблъскваме с проблематични хора, само че някои от тях ни влияят изключително отрицателно. Независимо дали става въпрос за манипулащ родственик, комшия клеветник, провокиращ сътрудник или злорад другар, тези токсични персони ни натоварват прочувствено и ни карат да се усещаме уязвими.

В тази книга Бернардо Стаматеас преглежда видовете токсични хора и методите им на влияние. И още по-важно – демонстрира ни по какъв начин да ги разпознаем и по какъв начин да не се поддаваме на въздействието им. За тази цел той предлага препоръки по какъв начин да съумяваме да направляваме страстите си и да отстояваме мнението си и задачите си, с цел да изградим здравословна самонадеяност и непробиваема отбрана.

Откъс

Всички ние в даден миг от живота си сме се сблъсквали с проблематични хора (началници, другари, родственици и т.н.). Кой от нас, без значение в каква среда живее, не e попадал на някой манипулатор, който е желал да вършим всичко, което ни нареди; на умопобъркан, решен да вгорчи живота ни; на могъщ началник, който си мисли, че може да разполага с времето ни по двайсет и четири часа в денонощието; на злорад другар, ревностно дебнещ всичките ни придобивки, или на комшия клеветник, който прецизно следи всяка наша крачка?

Освен болката, породена ни от тези хора, всички ние, които в миналото сме били принудени да поддържаме връзка с тях, си задаваме въпроса: какво да върша? Как да слага граници, без да ги наскърбявам, само че и без да ощетятавм себе си? Как да направя по този начин, че тези токсични хора да не попадат в най-близкия ми кръг от другари?

Тази книга е отдадена на това.

Много постоянно разрешаваме в най-близкото ни обграждане да влязат интриганти, завистници, тирани, психопати, горделивци, посредствени човеци. Това са комплицирани, токсични хора, които непрекъснато правят оценка всичко, което споделяме или вършим, или това, което не споделяме и не вършим.

Токсичните хора акцентират нашите недостатъци, натоварват ни и ни карат да се усещаме уязвими. Те знаят всичко, което се случва в непознатия двор, само че не помнят да погледнат какво става в личния им живот. Не позволявай на никого да отнеме контрола на живота ти, нито да прекърши фантазиите ти!

Обвързвай се с верните хора, вярвай в себе си. Ти можеш да го направиш! Ако си наясно с задачите и фантазиите си, ще съумееш да контролираш страстите си и да решиш кой ще те придружи по пътя ти. Проблемът поражда, когато сме избрали този компаньон, преди да знаем къде желаем да стигнем.

Траекторията на живота ти е твоя и единствено ти имаш право да я начертаеш. Решението е в теб. Предизвиквай се всеки ден да постигаш повече, доста повече. Ще има хора, които ще подхранват фантазиите ти. Други ще подценяват всичките ти цели. Не вярвай на нито една дума или концепция на токсичните хора.

Нека оня, който не поддържа напредъка или фантазиите ти, приказва каквото си иска; ти продължавай напред към задачата си, не се хвани за тези, които не се радват на триумфите ти. Не се интересувай от мнението им, освободи се от критиците и техните думи или дейности няма да те обиден.

Не идеализирай.

Не очаквай нищо от никого.

Всяка глава от тази книга е сама за себе си; има начало и край, само че и една тематика, която ги свързва: токсичните хора. Можеш да започнеш с онази, която най-вече ти харесва или си кажеш „ това е за мен “, и помни, че можем да се отървем от всевъзможни токсични хора. В тази книга ще намериш техники, които да можеш да използваш. И един път приложени, ще съзреш пътя към своята вътрешна самостоятелност, ще се отървеш от подправената и непозната виновност. Време е да си сложим за цел да преуспяваме, всеки в своята област, да не се задоволяваме с по-малко. Промяната е лесна, тя е просто едно решение, което ти можеш да вземеш още през днешния ден.

Добре е да се научим да преговаряме, само че да не отстъпваме от правата си, тъй като те ни принадлежат. Разполагаме с две доста значими думи: „ да “ и „ не “. И двете могат да ни оказват помощ да преодолеем всички разлики, които биха зародили в връзките ни с хората. Ние живеем в общество и сме обществени същества, затова имаме потребност да се научим здравословно да поддържаме връзка с другите. Добре пристигнал в света на хората! Съжителството е мъчно, само че постижимо.

Между другото, тук желая да уточня, че използването на термина „ отровен “ във връзка с нездравословните резултати от държанието на избрани хора не е моя прищявка. Приблизително от 80-те години насам този термин се употребява в региона на връзките сред хората. Говори се да вземем за пример за токсични привички, токсични хора, токсични връзки, токсични водачи и даже токсични организации.

Накрая желая да благодаря на всички токсични хора за това, че ме въодушевиха да напиша тази книга. Успех!

БЕРНАРДО СТАМАТЕАС
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР