Издържахме. Не бяхме победени - това каза президентът Володимир Зеленски

...
Издържахме. Не бяхме победени - това каза президентът Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски: Издържахме. Не бяхме победени

Издържахме. Не бяхме победени - това сподели президентът Володимир Зеленски в особено послание за годишнината, съобщи Българска национална телевизия.

Украйна заплати висока цена - войната лиши живота на 8 хиляди цивилни по данни на Организация на обединените нации. 13 хиляди са ранените, а 8 милиона украинци живеят като бежанци по целия свят.

Ето още от думите на украинския президент:

" Велики народе на Украйна! Преди година, на същия ден, от същото място, към седем часа сутринта се обърнах към вас с малко изказване. То продължи единствено 67 секунди. Съдържаше две значими неща - че Русия стартира пълномащабна война против нас и че ние сме мощни.

Те ни заплашиха, че ще изчезнем след 72 часа. Издържахме тъкмо година. Украйна изненада света. Украйна въодушеви света. Украйна сплоти света.

Има хиляди думи, с цел да го потвърдим, само че и няколко от тях ще стигнат. " Хаймарс ", " Пейтриът ", " Ейбрамс ", " Чаленджър ", " Леопард ". Благодаря на всички наши сътрудници, съдружници и другари, които застанаха до нас през тази година.

Никога няма да забравим това. Няма да се успокоим, до момента в който съветските убийци не получат справедливо наказване. Наказание от Международния арбитражен съд. Божието наказване.

Обръщам се към тези, които още чакат. Нашите жители, които са под краткотрайна окупация. Украйна не ви е изоставила, не ви е не запомнила, не се е отказала от вас. По един или различен метод ще освободим нашите земи. За тези, които бяха принудени да останат в чужбина, ще създадем всичко, с цел да се върнете в Украйна.

Годината на непобедимостта. Основният ѝ резултат е, че издържахме. Не бяхме победени. И ще създадем всичко, с цел да победим тази година! Слава на Украйна! "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР