Изданието Intelligenceonline, специализирано във въпросите на разузнаването, съобщава, че в

...
Изданието Intelligenceonline, специализирано във въпросите на разузнаването, съобщава, че в
Коментари Харесай

Падането на БПЛА MQ-9 Reaper ще има дългосрочни последици за САЩ

Изданието Intelligenceonline, профилирано във въпросите на разузнаването, оповестява, че в подтекста на идното нахлуване на въоръжените сили на Украйна, интервенциите на НАТО по събиране на разследваща информация в Черно море са били понижени след злополуката на БПЛА Reaper на 14 март. Инцидентът може да докара до попадане в съветски ръце на сензитивна информация за вида технологии, употребявани в тези интервенции на БПЛА.

В навечерието на „ идната “ украинска контраатака, злополуката на дрон MQ-9 Reaper в Черно море разкрива други дефекти в качествата на НАТО за събиране на разследваща информация, означават западни специалисти. Устройството за регистрация на данни за сигнално разузнаване (SIGINT), употребявано за задачи за разузнаване, наблюдаване и рекогносцировка, осъществявани от дрона, може да бъде открито в останките след злополуката. Това поражда опасения, че Русия може да възвърне съдържащата се там сензитивна информация.

Според изтеклата информация, падналият БПЛА MQ-9 Reaper е последно потомство на модификацията Block 5 и е носел разследващ резервоар с мащабируема отворена архитектура, създадена от американската компания L3Harris. Този мултифункционален датчик интегрира SIGINT с радиоприхващане. Работи с дребни типичен датчици, комбинирани с алгоритмични блокове с изкуствен интелект, което му разрешава да открива и автоматизирано разпознава радарни и радиосигнали. Този потребен товар е конфигуриран да основава и предава в действително време цялостна картина на радиоизточниците. Всички събрани данни се комбинират, с цел да се обезпечи цялостна оценка на неподходящите фактори, присъстващи в зоната на полета.

Такива полети са сериозни за разбирането на тактическата обстановка в спора в Украйна. Разузнавателните полети, осъществявани от страните от НАТО над Черно море, бяха доста понижени след злополуката на БПЛА и приключването на секретни американски документи, които включват детайлности за маршрутите на всички разследващи полети над Черно море.

В допълнение към изваждането и възможното прекопирване на системата за продан на данни Link 16 на американската войска, Русия може да се снабди и с разследващия резервоар. Блокът, съдържащ датчиците, е планиран да устоя на злополуки и да резервира всяка информация, която се съхранява в него.

Залавянето му би било доста преимущество за Русия, написа вестникът. Това би осигурило опция за прекопирване на избрани съставни елементи, последвано от опция за блокиране на американското електронно разузнаване, което би било огромна тактическа победа за Русия в спора в Украйна и доста би помогнало на Москва да разбере американските технологии в тази област. В момента съветските въоръжени сили не разполагат с вградени разследващи качества за този вид БПЛА, припомня Intelligenceonline.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР