Издадено е спешно здравно предупреждение след внезапно избухване на случаи

...
Издадено е спешно здравно предупреждение след внезапно избухване на случаи
Коментари Харесай

Коклюш: Издадено е спешно предупреждение след внезапно избухване на случаи на магарешка кашлица в Обединеното кралство

Издадено е незабавно здравно предизвестие след ненадейно експлоадиране на случаи на магарешка кашлица в Обединеното кралство.

Нови данни, оповестени през днешния ден от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), демонстрират, че има продължаващо нарастване на случаите на коклюш (магарешка кашлица) при започване на тази година, с 553 доказани в Англия през януари, спрямо 858 случая за цялата предходната година (2023 г.).

Увеличаването на магарешката кашлица в Англия идва след нескончаем интервал на невисок брой случаи заради ограничавания и понижени модели на обществено разбъркване по време на пандемията от COVID-19. Знаем, че случаите нарастват циклично на всеки няколко години, като последната пикова година, 2016 година, записва 5949 случая. Настоящото нарастване идва в миг, когато има непрекъснат спад в усвояването на имунизацията при бременни дами и деца.

В отговор на възходящия брой случаи UKHSA припомня на бъдещите майки да се предпазят от магарешка кашлица, по този начин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР