Изд. Изток-запад превод Детелина Иванова цена 20 лв. Според белгийската

...
Изд. Изток-запад превод Детелина Иванова цена 20 лв. Според белгийската
Коментари Харесай

Книга: "Еротичната интелигентност" на Естер Перел

Изд. " Изток-запад " превод Детелина Иванова цена 20 лева
Според белгийската терапевтка Естер Перел, когато хората стартират да бъркат близостта със обединение, това е неприятна прокоба за секса. Тя е уверена, че с цел да поддържаме пристрастеността към другия, би трябвало да има граница, която да прекосим. " Еротиката изисква отделност. С други думи, еротичното процъфтява в пространството сред нас и другия. За да поддържаме връзка интимно с обичания човек, би трябвало да можем да понасяме тази пропаст, забулена в неустановеност ", написа Перел в книгата си " Еротичната просветеност " (Mating in Captivity). Тя излезе в нов превод на Детелина Иванова от изд. " Изток-запад " (Предишното издание е от 2013 година и на изд. " Векста " ). Книгата към този момент се е трансформирала в учебник за сексолози, психолози, терапевти, само че е уместно четиво за всички непрофесионалисти, които желаят да схванат динамичността в актуалните взаимоотношения. Докато четете за еротичната просветеност, чувството е, че чувате дрезгавия успокоителен глас на Естер Перел, която ви приказва с прочут акцент, в случай че сте слушали й Where Should We Begin, How`s Work или TED лекциите й.

Според Перел предизвикването пред актуалните връзки е, че поради по-дългия живот на хората им е все по-трудно да са моногамни. Едно от вероятните решения е да не се опасяваме да позволяваме доза неустановеност и неопределеност във връзката: " Вълнението е преплетено с несигурността, както и с нашата подготвеност да прегърнем непознатото, вместо да се пазиме от него.

Опитът й като дълготраен терапевт й дава опция да прегледа новите трендове от доста страни и да ги хастари с образци от действителния живот. Самата тя има плевел житейски път, знае девет езика, родена е в фамилията на белгийски евреи, които са оживели от холокоста, и посвещава " Еротичната просветеност " точно на тях, давайки за образец любовта им към живота, откакто са видели толкоз доста гибел.
Реклама
Естер Перел живее в Съединени американски щати от десетилетия, над 13 години е клиничен съветник в Медицинския факултет на Нюйоркския университет и взе участие в Международната стратегия за проучване на контузиите на Колумбийския университет.

Естер Перел е добра в това да посочва новите трендове. По време на пандемията от ковид тя сътвори и настолна игра с карти, която разрешава да развиете интимността с колегата, да се опознаете и задълбочите взаимоотношенията си. Картите незабавно се трансфораха в шлагер и към този момент претърпяха няколко тиража.

" Еротичната просветеност " също е извънредно харесвана и бестселър на " Ню Йорк таймс ", а с книгата си " Откровено за изневярата " (публикувана на български предходната година) Перел затвърди репутацията си на почтено говореща терапевтка и консултантка по взаимоотношенията, която не се свени да задава нови подходи и трендове в лечението. Новите й лекции и подкасти можете да следите на формалната й страница.
Нов превод на български език излезе преди 10 дни Свързани публикации Разказвай, чувам те 16 април 2020, 08:36 Важни ли са дипломите през днешния ден 28 февруари 2020, 09:10 Апетитът идва със слушането 31 януари 2019, 11:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тамара Вълчева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР