Изчезването и намирането на малкия Мехмед от Якоруда, на две

...
Изчезването и намирането на малкия Мехмед от Якоруда, на две
Коментари Харесай

Изчезването на Мехмед: повече въпроси отколкото отговори

Изчезването и намирането на дребния Мехмед от Якоруда, на две години и седем месеца, поражда повече въпроси в сравнение с отговори, съобщи кореспондентът на БГНЕС, който наблюдава случая.

Момченцето изчезна мистериозно, или както дядо му, също Мехмед, го изясни по този начин: „ Сякаш орел го подвигна " към 16.40 часа в сряда, 23 септември. Това стана на ул. „ Градише " в южния завършек на Якоруда. От неизмазаната къща на фамилията с четири деца нагоре стартира борова гора. Към нея води стръмна пътека с надолнище от 45 градуса, и по която служителите на реда, издирващи изчезналото момче, едвам пълзяха нагоре, хлъзгайки се по белия пясък.

На към 30 метра над оградата на къщата, служителите на реда откриха една обувка - сандал, която очевидно бе за най-малко 4-5-годишно дете. Според неофициална информация в гората, е открита и втората обувка.



Мехмед бе открит малко след 15 часа през вчерашния ден, четвъртък, от горския Муртаза Клечов, отишъл да маркира сектор за дърводобив.

„ Видях на пътя през гората детето, то бе добре, по тениска и розови гащички, босо ", сподели пред медиите към 20 часа нощес горският на излизане от полицейския сектор в Якоруда след двучасов разпит. Той направил с телефона си фотоси на Мехмед, първата по този начин, както го е намерил, и още една откакто му дал да своето яке.



Едва ли има разумен човек, който би повярвал, че детето единствено е минало над двата километра по въздушна линия разстояние от Якоруда до намиращото се на 1500 метра надморска височина село Бунцево. Денивелацията сред двете обитаеми места е 600 метра. Село Бунцево помни случая от юли 2001 година, когато 4-годишният Абди от селото се изгуби в гората над прилежащия град Белица и бе открит след 8 дни търсене, жив и незасегнат.

Разликата във възрастта на двете деца е над година в интерес на Абди, който към този момент е студент в Пловдив.

А по какъв начин дете с памперс измина тези 2.5 километра, освен това по кръстосан терен, и по какъв начин прекара босо нощта, си остава цялостна мистерия.

Кой взе детето и по какъв начин то се озова 22 часа по-късно в Бунцево, на този въпрос отговор би трябвало да има, освен това наложително.

Според горския, Мехмед имал охлузвания по ръцете, проправяйки си път през гората. След намирането му, той бе отведен за обзор в МБАЛ-Разлог. Там би трябвало да кажат дали стъпалата му са разранени, а би трябвало, откакто е минало километри по песъчливи пътеки през гората.

В противоположен случай би трябвало да приемем обстоятелството, че Мехмед е бъдещият свръхчовек, от шестата раса, предсказана от Петър Дънов.

Изчезването на детето повдига и въпроса къде са обществените служби в тези затънтени градчета. „ Какво им е на децата - облечени и нахранени са ", сподели още дядото. Това задоволително ли е? Семейството има четири деца, якорудската мълва, импровизирано доказана и от локалната полиция е, че и бащата, и дядото са престъпно проявени.

Сълзите на дядото и бабата Емине бяха същински, а усмивките и благодарностите към полицията след щастливата развръзка - също.

А пред репортерите, и бащата Зия, и дядото Мехмед бяха безапелационни, че детето е отвлечено - по какъв начин на тази улица с десетина къщи, където всички се познават, и няма по какъв начин външен човек да остане неусетен?

На този стадий, въпросите остават без отговор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР