Изчакваме първите две сили да се разберат по онова джентълменско

...
Изчакваме първите две сили да се разберат по онова джентълменско
Коментари Харесай

Нинова: ПП и ГЕРБ са двете страни на една монета, карат се само кой краде повече

Изчакваме първите две сили да се схванат по това джентълменско съглашение. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не са опция, те са двете страни на една монета.

Те са дружно за еврозоната, за събарянето на монументи, за джендър идеологията… караха се единствено кой краде повече.

Очакваме, че те ще се съберат, сега вършат спектакъл. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Тя посочи, че когато получат покана за договаряния от някоя от първите две обединения за вероятно държавно управление, БСП ще го разиска с органите на партията и тогава ще вземе решение.

Този модел се мести, където е властта. Това беше моделът Борисов, по-късно стана моделът Радев.

Това не е модел на една партия, а модел на действие на страната. Няма да се откажем, без значение къде се демонстрира този модел.

По време на конференцията Нинова съобщи, че от партията стартират своя законодателна стратегия, за да се облекчи живота на хората в изискванията на високите цени и инфлацията.

Ето за какво от социалистите ще упорстват минималната работна заплата, която да бъде 50% от междинната за страната, да влезе в действие още от 1-ви юли т.г., а не както е заложено в този момент – от 1-ви януари следващата година.

Предлагаме и няколко ремонти в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс за случаите, на които сме всимки очевидци – карането в пияно или дрогирано положение. Ние предлагаме най-строгия закон – да се покачат наказванията от 15 на 20 години, или пожизнен затвор, без право на условни присъди. Предлагаме също по този начин да се покачат и съвсем двойно наказванията за трафикантите на мигранти, уточни Нинова.

Сред другите законопроекти на БСП за увеличение на наказванията за разпространяване на детска порнография, както и битката с домашното принуждение. По последната точка Корнелия Нинова разясни, че от закона са изчистени всички текстове, касаещи децата и джендър идеологията.

Лидерът на БСП отбеляза, че идната седмица ще показват обществените и данъчните закони. По думите й с цел да се осъществят всички законодателни планове, които плануват, са нужни към 3 милиарда лв., и акцентира, че това може да бъде реализирано и без да се тегли заем.

Тя добави още, че би трябвало да се усили събираемостта на налозите и не е последовател на концепцията да се подтиска бюджетният недостиг под 3 %.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР