Избягалите в началото на април от Софийския затвор Радослав Колев

...
Избягалите в началото на април от Софийския затвор Радослав Колев
Коментари Харесай

Застреляният Пелов се укривал заедно с другия избягал затворник Радослав Колев

Избягалите при започване на април от Софийския затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се укривали в еднакъв апартамент в Ботевград 40 дни , малко преди Пелов да нападне Марио Панчев в центъра на града и да откри гибелта си. Припомняме, че Пелов беше убит от Панчев в нощта на 5-ти против 6-ти юни.
Пелов и Колев са пристигнали в жилището в края на април. Оказва се, че апартаментът е благосъстоятелност на другар на Пелов – Мико Петков, който е наказан за двойно ликвидиране в Рудозем и се самоубива в пандиза. За последно апартаментът се е държал от дамата на Петков, за която има данни, че е имала интимна връзка с Пелов. За Пелов и Колев са се грижили хората, държащи жилището – дамата и дъщерята на Петков, като те го правели от боязън. За това, че в жилището са се укривали и двамата, е знаел синът на Пелов, твърди Нова телевизия. В жилището е открит сак с граната и взривни субстанции.
Тези обстоятелства демонстрират, че полицията не си е свършила работата, съобщи ген. Румен Миланов, някогашен шеф на НСБОП. Той дефинира случилото се за систематична неточност. И добави, че е разумно избягалите да се върнат там, където имат връзки. Това демонстрира, че полицията е изгубило своето качество да работи дейно, безапелационен беше Миланов.
Бившият шеф на НСБОП беше безапелационен, че в случай че системата не почне да се трансформира, няма да има значение кой е министър. Най-вероятно Колев се укрива, счита Миланов.
Пред Българска национална телевизия специалистът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов разяснява, че е огромен проблем и това, че присъди за тежки закононарушения, а и освен тежки, биват намалявани съществено сред първа и втора инстанция.
Когато избяга от пандиза, Пелов излежаваше 30-годишна присъда. Той е добре прочут в Ботевград, където преди две години убива двама мъже от ромски генезис, а преди 7 години прави въоръжен обир на златарско ателие в Ботевград и убива притежателите, а при бягството взема за заложници семейство с дете. А Радослав Колев е умъртвил с чук и нож 52-годишен чиновник на Национална агенция за приходите и ранил тежко различен мъж, който е съкровен сътрудник на убития. Колев има присъда от 26 години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР