Избягалите от Русия след обявяването на частичната мобилизация руснаци се

...
Избягалите от Русия след обявяването на частичната мобилизация руснаци се
Коментари Харесай

Албена Борисова: Избягалите от Русия след обявяването на частичната мобилизация руснаци се връщат. Километрични колони от коли и хора, нарамили чанти и куфари, се образуват на входовете в страната - Топ новини

Избягалите от Русия след оповестяването на частичната готовност руснаци се връщат. Километрични колони от коли и хора, нарамили чанти и куфари, се образуват на входовете в страната. Възвращенците са толкоз доста, че са принудени да чакат с часове, с цел да се придвижат, демонстрират локалните медии.

Непреодолими несъгласия назряват в Русия. Страната за първи път се сблъсква с подобен проблем и мъчно ще го реши. И то основно в прочувствен проект.

Разделението сред възращенците и руснаците, които останаха в родината си, ще се задълбочава.

„ Блудните синове и дъщери “ признават, че не са намерили добър заслон зад граница. Всички изясняват едно и също – свършили им парите, жилищата скочили двойно и тройно, работа не могли да намерят, а отношението на домакините към тях било като към дойни крави.

Руснаците, които останаха в родината си, обаче мъчно ще възприемат сърцераздирателните им самопризнания. Само този, който не познава съветската народопсихология, може да разяснява, че „ нищо изключително не се е случило “ и хората са избягали от боязън. Но не по този начин стоят нещата в реалност. Руснаците възприемат избягалите като предатели. Показателно е мнението на депутата Михаил Романов, който разгласи пред една от централните съветски малките екрани, че това са хора, които при всеки проблем и всякакво събитие ще предадат страната си. И дава за образец Великата отечествена война, по време на която „ дезертьори не е имало “. Всички са отивали на фронта. Бабата на Романов останала сама с децата си в Санкт Петербург, до момента в който мъжът й се сражавал за родината.

Такава е настройката на най-малко 99% от популацията. Народ, в който няма семейство без починали във Втората международна война, няма по какъв начин иначе да мисли. Той живее и до ден сегашен с нещастието за нея. И по тази причина не прости на страхливците, а още по-малко на предателите. А каже ли му се, че би трябвало да води война с фашизма, скача като един.

Може би поради опасенията си от експлоадиране на вътрешен спор Владимир Путин, откакто разгласи края на мобилизацията, предизвести, че другите случаи на избягалите от страната би трябвало да се преглеждат настрана и да им се дава правна оценка. Някой може да е напуснал родината, тъй като се опасява, различен – с цел да избяга от мобилизацията, трети – по други аргументи.

Така ще стане без подозрение, откакто висшият главнокомандващ разпорежда. Народът ще се подчини. Но дали ще одобри основанията на Путин – това е различен въпрос. Вътрешното напрежение и противодействие против дезертьорите ще пораства, до момента в който не се откри катализатор, който да го стопира. Какъв ще бъде той към този момент никой не знае.

Албена Борисова, Фейсбук

Избягалите от Русия след оповестяването на частичната готовност руснаци се връщат. Километрични колони от коли и хора,…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР