Избраният за служебен премиер от държавния глава Румен Радев –

...
Избраният за служебен премиер от държавния глава Румен Радев –
Коментари Харесай

Главчев влезе при президента, обявява състава на служебния кабинет

Избраният за длъжностен министър председател от президента Румен Радев – Димитър Главчев влезе самичък в президентската институция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За съвещания на " Дондуков " 2 дойдоха преговорният екип на ГЕРБ от договарянията с ПП-ДБ - Теменука Петкова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Рая Назарян.

Делегацията на ПП-ДБ е представлявана от Кирил Петков, ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов.

От Движение за права и свободи дойдоха Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев от " ИТН " също влязоха в президентството.

Пристигнаха и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, Петър Петров и Цончо Ганев.

Единствено от Българска социалистическа партия не участват, ръководителят на ПГ на левицата Георги Свиленски направи изказване пред постройката на президентството обаче.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в консултациите при президента. Свиленски акцентира, че президентът Румен Радев е назначил " допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател ".
Основната задача на служебното държавно управление е да подсигурява почтени избори, само че това не значи, че ще спре да работи в другите направления. Европейският път на България ще бъде следван. Това съобщи претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев, връчвайки състава на служебното държавно управление на президента Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За длъжностен вицепремиер и министър на финансите предлагам Людмила Петкова, сподели Главчев.

За длъжностен министър на вътрешните работи предлагам Калин Стоянов. Полицейският профсъюз застава твърдо зад него. Те обявиха, че ще бъдат демотивирани за изборите, в случай че Калин Стоянов не остане министър, посочи Главчев

Виолета Коритарова става районен министър. Ивайло Иванов става обществен министър, сегашен шеф на Национален осигурителен институт. Генерал Атанас Запрянов става боен министър. Ивайло Върбанов Ценов става външен министър, той е с доста положителни връзки с австрийското държавно управление. Ръководил съм се от това, че Виена единствена е срещу сухоземния Шенген.

Служебен министър на образованието остава проф. Галин Цоков. Галя Кондева става здравен министър, в този момент е изпълнителен шеф на болничното заведение за хематологични болести. За министър на културата – Найден Тодоров, доста добре прочут.

Петър Димитров става длъжностен министър на околната среда и водите, в този момент е заместник-министър. Земеделски министър остава Кирил Вътев. Георги Гвоздейков също остава министър на превоза.

Петко Николов става длъжностен министър на стопанската система и промишлеността. Росен Карадимов става министър на нововъведенията, който идва от редиците на Българска социалистическа партия.

Владимир Малинов става министър на енергетиката, сега е началник на „ Булгартрансгаз “.

Електронното ръководство Валентин Мундров, в този момент заместник-министър. Туризмът отива при Евтим Милошев – потвърден специалист и управител, който персонално познавам от доста години, справял се е на всички места добре, съобщи Главчев.

Министър на спорта става Георги Глушков – първият българин играл в НБА, съобщи Главчев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР