Избрани са също деканите на 4-те факултета и нов директор

...
Избрани са също деканите на 4-те факултета и нов директор
Коментари Харесай

Икономически университет – Варна избра академичното си ръководство за мандат 2023 – 2027 г.

Избрани са също деканите на 4-те факултета и нов шеф на Колежа по туризъм
След като Общото заседание на Икономически университет – Варна преизбра, новият Академичен съвет избра и заместник-ректорите на висшето учебно заведение за мандат 2023 – 2027 година

В екипа на академичното управление още веднъж влиза доцент доктор Силвия Благоева като зам.-ректор по образователна активност и обезпечаване на качеството. Тя е ученик на ИУ – Варна, по-късно е постоянен докторант към катедра „ Икономика и ръководство на промишлеността ” и през 2003 година получава просветителната и научна степен (ОНС) „ лекар ”. От 2004 година е учител в ИУ – Варна, а от 2011 година досега заема академичната служба „ доцент ”, научна компетентност „ Икономика и ръководство (логистика и операционен мениджмънт) ” в катедра „ Индустриален бизнес ”. Научните й ползи са в региона на логистиката, ръководството на веригите на доставки, операционния мениджмънт. От 2016 година е специалист към Националната организация за оценяване и акредитация с присъединяване в акредитационни процедури, в това число началник на Експертна група. От 2015 до 2019 година е шеф на Центъра за електронно и отдалечено образование, а от юни 2019 година до май 2023 година – заместник-ректор по образователна действия и акредитация. Носител е на приз за важен персонален и публичен принос „ Достойна варненка “, връчен от Асоциация „ Да съхраним дамата “ през 2021 година

Доц. доктор Божидар Чапаров също встъпи във втория си мандат в екипа на академичното управление като зам.-ректор по финанси. Той е дълготраен учител в ИУ – Варна. Последователно е заемал длъжностите началник на катедра „ Икономика и ръководство на строителството “, зам.-декан на Стопанския факултет и зам.-ректор по финанси и планова активност в мандат 2019 – 2023 година Притежава богат административен и управнически опит. Заемал е позиции като зам.-изпълнителен, изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на „ Пристанище Варна “ ЕАД и член на Съвета на шефовете на „ Варна запад индустриални зони “ АД. Като общински консултант е бил ръководител на ПК „ Благоустройство и комунални действия “ при Общински съвет – Варна, член на ПК „ Финанси и бюджет “ и ПК „ Собственост и стопанство “. Развива сполучлив личен бизнес в региона на строителството и недвижимите парцели.

За втори мандат като зам.-ректор беше определен и доцент доктор Радан Мирянов. Неговият сектор е интернационалните връзки и партньорства. Преподава математика в катедра „ Статистика и приложна математика “, лекар е от 2013 година, а хабилитацията му е през 2018 година Завършил е Първа езикова гимназия във Варна с британски език, както и СУ „ Св. Кл. Охридски “ със компетентност математика – педагогичен и теоретичен профил. Работи в ИУ – Варна от 1999 година, има над 66 научни изявления, изнасял е лекции в университети от Германия, Ирландия, Полша и Сърбия.

Новото лице в академичното управление на ИУ – Варна за мандат 2023 – 2027 година е проф. доктор Бистра Василева. Тя е зам.-ректор по научни проучвания, нововъведения и развиване на фрагментите. Проф. Василева е учител в катедра “Маркетинг ” на Икономически университет – Варна от 1992 година. Води лекции по дисциплините “Маркетингови проучвания ”, “Маркетингови връзки ”, “Международен маркетинг ”, „ Дигитален брандинг “, „ Бранд инженеринг “, „ Рекламен инженеринг “. Била е гост-преподавател в над 20 задгранични университета и е работила като старши откривател по стратегия Мария Кюри в Изследователски институт по предприемачество в гр. Лодз, Полша. Завършила е сертифицирани стратегии в региона на маркетинга на Open University и Digital Marketing Institute. Има повече от 100 научни изявления. Участвала е като специалист и управител планове в над 50 национални и интернационалните плана.

Общите събрания на факултетите в ИУ – Варна избраха и нови декани.

Декан на факултет „ Управление “ е доцент доктор Добрин Добрев – доскорошен началник на катедра „ Управление и администрация “.

Начело на Финансово-счетоводния факултет застана доцент доктор Даниела Георгиева – доскорошен зам.-декан.

Факултет „ Информатика “ преизбра за собствен декан проф. доктор Владимир Сълов от катедра „ Информатика “.

Общото заседание на Стопанския факултет избра за декан доцент доктор Денка Златева от катедра „ Стокознание “, която също встъпи във втория си мандат.

Колежът по туризъм към ИУ – Варна има ново управление. Негов шеф към този момент е проф. доктор Велина Казанджиева – доскорошен учител в катедра „ Икономика и организация на туризма “. Тя е ученик на ИУ – Варна, била е постоянен докторант във висшето учебно заведение и през 2012 година получава Общински народен съвет „ лекар “. От 2014 година заема академичната служба доцент в професионално направление „ Туризъм “, научна компетентност „ Икономика и ръководство “ (Туризъм), а от 2022 година е професор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР