Избраната внезапно в петък за председател на Народното събрание Цвета

...
Избраната внезапно в петък за председател на Народното събрание Цвета
Коментари Харесай

Караянчева ще потушава конфликтите с хладнокръвие и с хумор

Избраната ненадейно в петък за ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява в изявленията през днешния ден, че е натрупала опит за поста до момента в който е била зам.-председател в продължение на 6 месеца и ще се старае да потушава споровете в пленарната зала с самообладание и комизъм.

" Г-н Галавчев беше добър ръководител и съм се учила от него. Има неща, които единствено като се качиш на трибуната може да ги усетиш, би трябвало ми още малко време, с цел да вляза в ролята на ръководител ", сподели тя пред БНР.

" Откакто съм зам.-председател обуздавам този (бел.ред. - резкия). език. Не се тормозя, че ще си изпусна нервите, била съм пет години управител на фабрика. Когато би трябвало, ще съм твърда, когато има опция - ще съм мека. Имам доста огромно възприятие за комизъм, уповавам се да ми оказва помощ и с смешки да обуздавам тежките обстановки ", сподели тя пред Нова телевизия.

В отговор на въпроси на БНР Караянчева отхвърли опасенията, че наличието на премиера Бойко Борисов на председателския съвет в Народното събрание в петък е разбъркване на управляващите. Тя удостовери, че той е пристигнал без покана, само че от думите й се разбра, че е взел участие в по-голяма степен като водач на ГЕРБ, наедно с водачите на останалите парламентарно показани партии.

Запитана дали би отстранила от съвещание водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, в случай че беше на мястото на предшественика си, Караянчева сподели, че не знае по какъв начин би постъпила. Тя изрази вяра да няма такива тежки обстановки, а в случай че има, да ги взема решение с самообладание. Заяви, че Главчев е постъпил съгласно правилника, само че и " може би малко вповече ". От друга страна даде да се разбере, че счита обидните квалификации към премиера за неприемливи, само че градивната рецензия към него е добре пристигнала.

В отговор на въпрос какво ще предприеме по отношение на депутатите, които по думите на премиера Бойко Борисов са забъркани в наркотрафик, Караянчева отговори, ръководителят не е проверяващ орган, а в случай че прокуратурата изиска снемане на имунитета, тя ще задейства процедурата. Според нея ограничения би трябвало да вземе и политическата мощ, открила в редиците си такива представители.

Запитана дали като ръководител възприема концепцията на Българска социалистическа партия да бъдат изслушани министърът на стопанската система за приватизационните покупко-продажби, а основният прокурор - за какво се е стигнало до преустановяване на каузи заради отминалост, Караянчева препрати към водача на парламентарната група Цветан Цветанов. " Трябва да беседваме с групата и управлението на групата. Аз персонално считам, че няма нищо неприятно да се чуят всички тези неща от парламентарната естрада. Мнението на групата би трябвало да го изрази господин Цветанов ", сподели ръководителят на Народното събрание.

Помолена дза разяснява вчерашното решение на пленума на Българска социалистическа партия водачът Корнелия Нинова да се подпише като съвносител на измененията в конституцията, свързани с приватизацията, Караянчева назова поддръжката ненужна. Тя напомни, че нужният брой подписи за внасяне на измененията към този момент е събран. Едновременно без поддръжката на Българска социалистическа партия в пленарната зала вносителите могат и да не съберат нужните 160 гласа поддръжка, а левицата има намерение да гласоподава срещу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР