Избраната от област Хасково за народен представител от Демократична България

...
Избраната от област Хасково за народен представител от Демократична България
Коментари Харесай

Закон срещу скока в цената на водата предлага депутатът Катя...

Избраната от област Хасково за депутат от " Демократична България " Катя Панева внася на следващия ден в Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги.

С измененията в член 13 и член 14 на Закона ще се даде опция на ВиК сдруженията да дефинират диференцирани цени на водата. В момента това е невероятно и за една обособена ВиК територия, където има един оператор, работи правилото за единна цена.

Освен това, ще се сътвори и изискване, когато водата е с влошени индикатори и не може да се употребява за питейно битови потребности, цената да бъде поправена. Тази цена следва да се дефинира от КЕВР при настъпване на отклонения на индикаторите, водещи до възбрана на популацията за прилагане на вода питейни потребности.

" Главната цел на смяната в Закона е да се сътвори опция в другите общини (ВиК системи) да се дефинира друга цена на водата, както и жителите да не заплащат за вода с неприятно качество ", изясни Панева.

Законопроектът ще бъде координиран с Националното съдружие на общините в Република България и с други съсловни организации, които са директно заинтригувани от диференцирани цени на водата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР