Избран бе на 15-ото гласуванеТръмпистите отстъпиха след получени гаранцииРепубликанецът Кевин

...
Избран бе на 15-ото гласуванеТръмпистите отстъпиха след получени гаранцииРепубликанецът Кевин
Коментари Харесай

Маккарти оглави Камарата на представителите в Конгреса на САЩ

Избран бе на 15-ото гласоподаване
Тръмпистите отстъпиха след получени гаранции

Републиканецът Кевин Маккарти най-сетне съумя да събере нужните гласове, с цел да бъде определен за ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати.

Вотът се състоя в ранните часове в събота след общо 14 несполучливи опита по-рано предходната нощ и в предходните няколко дни.

Така се постави завършек на един развой, който сковава работата на новия състав на долната камара на US Конгреса. След договаряния групата на последователи на някогашния американски президент Доналд Тръмп, която блокираше избора на Маккарти, най-сетне отстъпи, с което завърши и една невиждана от над 160 години насам рецесия в Конгреса.

За Маккарти на 15-ия избор гласоподаваха 216 конгресмени, а за единствения му съперник - демократът Хаким Джефирис от Демократическата партия, гласоподаваха 212 души. Шестима конгресмени не поддържаха нито един от двамата.

Маккарти се очакваше да бъде определен още във вторник, когато бе първото съвещание на актуализирания състав на Конгреса, излъчен на междинните избори през ноември. Но през съвсем цялата седмица сагата продължи, спъвана от групата на тръмпистите в Републиканската партия. Те трансформираха позицията си, откакто получиха огромни гаранции, измежду които и процедура, целяща улеснение на отстраняването на ръководителя на Камарата на представителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР