Избраха победителите в осмото издание на студентската надпревара Bulgaria Innovation

...
Коментари Харесай

Вендинг машини за санитарни принадлежности е проектът победител в хакатона на Innovation Starter

Избраха спечелилите в осмото издание на студентската конкуренция Bulgaria Innovation Hackathon, oрганизирана от Innovation Starter. Състезанието се организира в границите на два дни, през които участниците от 14 университета в страната създадоха решения за справяне с рецесията, възстановяване на средата в България и устойчиви нововъведения. Проектите бяха оценени от жури, формирано от вложители, университетски преподаватели, софтуерни експерти.
Големиятпобедител
На първо място те отличиха тима на Vendy+ от Американския университет в Благоевград. Албена Томова, София Широканска и Кристина Узунова показаха концепцията си за вендинг машини за санитарни такъми като дамски превръзки и тампони, както и контрацептиви. Целта им e те да бъдат сложени на налични места в градовете, като по този метод допринесат за възстановяване на половото обучение измежду младежите. Първият първообраз на Vendy+ работи към този момент в Благоевград.

За плана си екипът получи огромната премия от 10 хиляди лева, обезпечени от Европейската капиталова банка. В допълнение трите основателки ще имат опция да се включат в акселераторската стратегия на Innovation Starter и ще получат образование по онлайн маркетинг в Столичната общинска организация за приватизация и вложения.
Подгласниците в надпреварата
На второ място беше класиран тимът на Цветомира Гяурова от СУ " Св. Климент Охридски " и Мартина Георгиева от Нов български университет, които създадоха платформата Wind of change. През нея младежи елементарно могат да намерят първа работа, а задачата им е да основат общественост за обмяна на опит и познания.

Третото място зае планът Bumbam на студентите от СУ " Св. Климент Охридски " Симеон Калчев, Илия Дечков и Мили Иванова. Те показаха платформа, през която притежателите на открити пространства или двор могат да ги отдават чартърен, трансформирайки ги в самобитно споделено работно пространство.

Тази година всички финалисти в Bulgaria Innovation Hackathon ще получат като премия посещаване до европейските институции в Брюксел, проведено от представителствoто на Европейската комисия в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР