Избраха българския евродепутат Андрей Новаков за главен преговарящ по кохезионната

...
Избраха българския евродепутат Андрей Новаков за главен преговарящ по кохезионната
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков е главен преговарящ за кохезионната политика

Избраха българския евродепутат Андрей Новаков за основен договарящ по кохезионната политика на Европейски Съюз след 2020 г ., оповестиха от ГЕРБ.

Това се случи по време на пленарната сесия на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург. За първи път българин бива определен на тази позиция.

Очакваната стойност на регламента, обект на договарянията, ще надвиши 300 милиарда евро, които ще бъдат вложени в интервала 2021-2027 година Новаков ще бъде виновен за законодателното предложение на Европейската комисия (ЕК), както и на измененията в разпоредбите, касаещи бюджетите на страните членки, действието, допустимите бенефициенти и изискванията за финансиране на планове в Европейски Съюз и в страната.

В процеса по правене и приемане на регламента за еврофондовете, той ще работи дружно с немския евродепутат Констанце Крел .

Предвидено е Европейска комисия да изпрати плана на правилник до Екологичен потенциал в края на май, а преговорният развой да трае минимум една година. Новите условия ще влязат в действие на 1 януари 2021 година, като те ще се ползват за всички страни членки, райони и общини - бенефициенти на евросредства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР