Избраха архитект Румен Русев за изпълняващ длъжността районен кмет на

...
Избраха архитект Румен Русев за изпълняващ длъжността районен кмет на
Коментари Харесай

Избраха архитект Румен Русев за и.д. кмет на Младост

Избраха проектант Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост " . Два часа са не престават дебатите в Столичният общински съвет, оповестява БНР.

Елен Герджиков желае да бъде спазена волята на задържаната Десислава Иванчева и да се назначи някогашният PR на региона Петър Кърджилов.

Българска социалистическа партия смятат, че кметът би трябвало да е способен човек , какъвто съгласно тях е проектант Румен Русев.

Служители на районната администрация присъстващи на съвещанието поддържат Русев и считат, че до този миг администрацията на " Младост " се е управлявала от некомпетентни хора и че с назначението на Русев ще се постави ред в работата.

 Елен Герджиков вижда два разновидността за кмет на регион
Елен Герджиков вижда два разновидността за кмет на регион " Младост "

Иванчева желае пиарът на общината да я замести

Преди съвещанието на СОС чиновници от регион,,Младост`` заплашват с непокорство, в случай че се избере Петър Кърджилов за краткотраен кмет, оповестява Българска национална телевизия.

Кърджилов, който бе назначен през вчерашния ден за зам.-кмет, с цел да може да взе участие в избирането, участва на съвещанието и демонстрира заповедта си за предопределение, подписана от настоящия и.д. кмет Владимир Клисуров, посочен от Иванчева и отдръпнал се след това.

Междувременно Специализираният апелативен съд, по избор на Иванчева и Петрова отсрочи делото за отстраняването им от служба за 5 юни.

 Съдът в профил от кметския стол Десислава Иванчева
Съдът в профил от кметския стол Десислава Иванчева

Иванчева и Петрова могат да влияят зле на общинарите в " Младост "

Припомняме, Десислава Иванчева беше определена безапелационно за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа , което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде детайлности по случая . Тогава той съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора. Тогава Гешев съобщи също, че при ареста всички " светнали като коледна елха ", визирайки натривките по ръцете на арестуваните.

На 18 април се състоя и митинг в отбрана на Иванчева. Пред постройката на Съдебната плата протестиращите обявиха, че директната народна власт е била задушена , тъй като кметицата на столичния регион " Младост " е определена по законен метод от хората, а карцерът ѝ бил политически.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще стартира следствие за това дали при задържането на Иванчева е имало нередности . Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметицата.

На 20 април спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кметицата. По време на правосъдното съвещание по разглеждането на мярката за неотклонение на Иванчева тя съобщи, че не е взимала рушвет и не е пипала парите в колата. По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила .

В последна сметка съдът реши тримата арестувани - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров, да останат в ареста .

На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен , както законът задължава.

На 26 април Специализираният съд взе дефинитивно решение да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани . Тогава съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители.

На 27 април бранителят на Иванчева Марин Марковски съобщи, че кметицата не е докосвала парите . Химическото вещество, което се употребява за маркиране на пари, е пренесено върху ръцете на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР