Изборниятден в Русе започна нормално. “Всички секции бяха отворени на

...
Изборниятден в Русе започна нормално. “Всички секции бяха отворени на
Коментари Харесай

Русенци избират кмет

Изборниятден в Русе стартира обикновено. “Всички секции бяха отворени на време и хората гласоподават без проблем ”, заяви за Дарик радио ръководителят на Общинската изборна комисия Милена Хинкова.

Жителите на община Русе избират днесмежду 12 претенденти за кмет и 19 кандидатски листи за общински съветници. Право на глас имат 134 431 гласоподаватели. От тях 948 са младежите, навършили неотдавна пълноправие – четирима от които през днешния ден, и ще могат да гласоподават за първи път.

Гласуванетое в общо 217 секции, като три от тях са преносими. Те към този момент поеха към избрани адреси, съпровождани от полицейски коли

Местните избори се организират във всички 8 общини, като

на тях ще се гласоподава както за кметове на общини, по този начин и за кметове на

кметства /общо 66/ и общински съветници. На процедура избори ще се

проведат във всички 83 обитаеми места в района, като само сборна секция ще има за жителите на Пепелина и Широково. Поради дребния брой население на двете села жителите на Пепелина ще гласоподават в Широково. По последни данни гласоподавателите в Пепелина са едвам 7, а в Широков 23. Това не е нещо извънредно, а одобрена процедура, която няма да докара до усложнения в изборния развой.

Предварителните данни сочат, че гласоподавателите в региона са 189178, а общият брой на секциите е 339. Очаквано най-вече секции ще има в община Русе 217. Най-малко са гласоподавателите в Ценово – 4160, като за тях са планувани

общо 11 секции
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР