Изборният ден завърши в спокойна обстановка. Създадена е необходимата организация

...
Изборният ден завърши в спокойна обстановка. Създадена е необходимата организация
Коментари Харесай

431 удостоверения за документ за самоличност са издадени само в деня на вота

Изборният ден приключи в спокойна конюнктура. Създадена е нужната организация за превозване и съпровождане на изборните протоколи и материали, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

От началото на акцията до  23.00 ч. в Министерство на вътрешните работи са получени общо 720 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.

Образувани са общо 77 наказателни производства. Към 23.00 ч. в деня на изборите са формирани 9 наказателни производства (ДП и бързи) по член 167 – 169г от Наказателен кодекс.

Обстановката в зоните за отговорност на РД “Гранична полиция “ е естествена.

На 2 октомври в звената на Дирекция " Български документ за идентичност “  са издадени общо 431 удостоверения при загубен, откраднат, развален или погубен документ за идентичност - персонална карта или личен/зелен паспорт и липса на опция да бъде издадена нова персонална карта от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР. 

Общо за интервала от 27.09.2022 година до 19.30 ч. на 02.10.2022 година от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издадени 1 169 удостоверения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР