Изборният ден във Видинска община започна нормално и в спокойна

...
Изборният ден във Видинска община започна нормално и в спокойна
Коментари Харесай

Започна спокойно работата в 127 избирателни секции във Видин

Изборният ден във Видинска община стартира обикновено и в спокойна конюнктура. Всички секционни комисии са отворили в точния момент, в една изборна секция номер 14 в град Видин не се е явил ръководителя и той ще бъде сменен, заяви Павел Петков, ръководител на Общинската изборна комисия /ОИК/.

Общо 56 760 са гласоподавателите в община Видин, които ще гласоподават в 127 изборни секции. Пет от тези секции са преносими - в Дома за остарели хора в село Кутово, в болничното заведение във Видин, както и в град Дунавци и селата Капитановци и Градец. Броят на членовете на секционните изборни комисии за локалния избор в община Видин е повече от 1000 души.

Кандидатите за кметове на най-голямата община в региона - Видинската са 10. В 12 обитаеми места от община Видин ще се избира кмет на кметство, в тези места гласоподавателите ще гласоподават с по три бюлетини. За разлика от предходните локални избори през 2015 година, в този момент кмет на кметство ще се избира в 10 села по-малко, броят на общинските съветници също е понижен - от 37 на 33. До през вчерашния ден в ОИК Видин са постъпили две тъжби, които не касаят основни нарушавания - за изтриване на пропагандни материали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР