Изборният ден във Видинска община приключи във всичките 127 избирателни

...
Изборният ден във Видинска община приключи във всичките 127 избирателни
Коментари Харесай

Изборният ден приключи нормално

Изборният ден във Видинска община завърши във всичките 127 изборни секции, заяви Павел Петков, ръководител на Общинската изборна комисия /ОИК/. Избирателната интензивност към 20.00 часа е 38,48 %. Правото си на глас са упражнили 21 842-ма от общо 56 760 гласоподаватели. Изборният ден в община Видин мина умерено, в ОИК-Видин са постъпили две тъжби, които са отхвърлени от комисията. От ОИК чакат първите секционни изборни комисии с окончателните резултати.

Изборният ден в община Шумен завърши при интензивност от 41,65 %. Гласували са 33 759 души от имащите право на избор към 81 000 души. Това оповестиха от Общинската изборна комисия /ОИК/. В комисията през днешния ден е постъпили една тъжба, която е препратена на ЦИК, както и три сигнала, оставени без почитание, посочи за Българска телеграфна агенция Дилян Нанев от ОИК-Шумен. По думите му изборният ден в общината е минал умерено.

Изборният ден в община Плевен завърши, дали своят вот са към 50 000 гласоподаватели. Това заяви Ярослав Димитров - ръководител на Общинската изборна комисия.
Той посочи, че по предварителни данни изборната интензивност е към 44 на 100. В ОИК-Плевен не са постъпили съществени сигнали и тъжби за нарушавания в изборния ден, добави Димитров. Той разясни, че съгласно него изборите са минали умерено. Неговите упования са първите междинни резултати от преброяването на гласовете да бъда ясни към 23.00 часа.

Движението в центъра на Плевен към този момент е лимитирано в очакване на СИК с чувалите и изборните бумаги, които ще се обработват в общината. Спирането и паркирането на МПС в центъра е неразрешено от 20.00 часа през днешния ден до 08.00 ч. на 28 октомври. В неразрешените сектори се позволява влизането, прекъсването, паркирането и престоя на МПС, обслужващи ОИК, СИК, Областна администрация, Общината, " Информационно обслужване ", профилираните коли на полицията и пожарната, както и на " Тролейбусен превоз ".-->

Изборният ден в Ловешка област e завършил във всички 259 СИК, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Общинските изборни комисии. Денят е минал умерено и без нарушавания на публичния ред. В община Ловеч изборната интензивност е 48,44 %, или от 42 600 имащи право на глас своя избор са пуснали 20 623. В регионалният център е и най-ниският % на отишлите до урните гласоподаватели.

Изборният ден в община Габрово е приключил в 20.00 часа при изборна интензивност 36,26 на 100. Това заяви за Българска телеграфна агенция Мария Недева, ръководител на ОИК.
От общо 55 245 гласоподаватели, през днешния ден правото си на избор в регионалния град са упражнили 20 032 души. Изборният ден е минал без съществени нарушавания на изборния закон и на публичния ред.

Габровци избираха в 177 секции измежду шестима претенденти за кметове и близо 200 претенденти за общински съветници, излъчени от 14 политически обединения.
Избирателната интензивност е с към 4 на 100 по-ниска от интензивността на локалните избори, състояли се на 25 октомври 2015 година, демонстрират данни от архивите на изборната комисия. Тогава интензивността в регионалния град е била 40,17 на 100. Габровци са избирали сред деветима претенденти за кметове, подкрепени от 19 политически обединения. С към 3 хиляди души е намалял и броят на гласоподавателите спрямо локалния избор през 2015 година, когато имащите право на глас са били 58 010 души.

В община Пазарджик изборният ден е завършил в 20.00 часа във всички изборни секции, оповестиха за Българска телеграфна агенция от ОИК.
Правото си на глас в изборите за локални органи на властта са упражнили 44,09 на 100 от общо имащи право на избор 100 446 гласоподаватели.
От ОИК показаха още, че стартира обработката на протоколите от секционните комисии.
През деня комисията е разгледала и се е произнесла по 12 тъжби и сигнали за нередности.

Изборният ден във Варна завърши, разгласи ръководителят на ОИК Велин Жеков. Активността е 37,37 %. Гласували са близо 106 700 души от 283 000 имащи право на глас.
В района интензивността е 42,98 на 100, добави регионалният шеф Стоян Пасев. По думите му изборният ден е продължен единствено в една секционна комисия. Тя се намира в село Любен Каравелово, община Аксаково.
Избирателната интензивност в района, в случай че не се включва Варна, е над 57 %, добави Пасев. По думите му в четири общини до урните са отишли над 60 % от гласоподавателите. Най-активни са били жителите на община Дългопол - 68,16 % от тях са упражнили своето право на глас. В региона под 50 на 100 е била интензивността само в Белослав.

Изборният ден в община Русе завърши обикновено и без основни нарушавания. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Николай Братованов.
Той изясни, че денем в комисията са постъпили шест тъжби, само че те не са повлияли на изборния развой.
Според Братованов, в случай че всичко е обикновено и няма позволени неточности в протоколите на секционните изборни комисии, дефинитивни резултати от вота за кмет и общински съветници може да има на следващия ден по обед.
От полицията оповестиха, че в област Русе изборният ден е протекъл и приключил в спокойна конюнктура. Всички изборни секции в района са завършили работа без проблеми - не са установени нарушавания, свързани с полицейската защита или пожарната и спешна сигурност в местата за гласоподаване.
Общо 18 удостоверения за гласоподаване са издадени и връчени през днешния ден от звената " Български документи за идентичност " в региона.

Към 20.30 часа изборният развой във всички изборни секции на територията на област Благоевград е завършил, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. От там показват, че е основана нужната организация за съпровождане и превозване на изборните протоколи и материали.
В рамките на днешния избирателен ден, в звената " Български документи за идентичност " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград са издадени 83 удостоверения при загубен, откраднат, развален или погубен документ за идентичност и липса на опция да бъде издадена нова персонална карта от ОД на Министерство на вътрешните работи, допълват от там.

Изборният ден във Великотърновска област завърши, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. От там прецизираха, че всички 415 секционни изборни комисии в десетте общини от региона са завършили изборния ден.
Избирателната интензивност в региона е била над 43 %.
Първите междинни изборни резултати за община Велико Търново се чакат към 23.00 часа, посочи за Българска телеграфна агенция Десислава Йонкова, ръководител на общинската изборна комисия.

Изборният ден в Добрич завърши в 20 часа, без да има чакащи гласоподаватели пред секционните изборни комисии, разгласи ръководителят на Общинската изборна комисия Цонка Велкова.
Във вота за локалната власт през днешния ден са взели участие 31 587 гласоподаватели или 39.71 на 100 от имащите право на глас, сочат систематизираните данни от общината. Гражданите на Добрич избираха всред деветима претенденти за кметския пост. С преброяването на бюлетините ще стане ясно кои от 278-е претенденти за общински съветници от 15 листи на партии и обединения ще влязат в новия общински съвет, който разполага с 41 места.

Изборният ден в област Разград завърши при изборна интензивност от 55,34 %, оповестиха от регионалната администрация. В община Разград от общо 44 859 гласоподаватели своя избор са упражнили 20 502 или 45,70 на 100 от имащите право на избор. До урните в община Исперих са отишли 63,61 на 100 от гласоподавателите. В община Кубрат изборният ден завърши при интензивност от 56,23 %. В локалния избор в община Завет своя избор са упражнили 63,21 на 100 от гласоподавателите. Изборната интензивност в община Лозница е 65,86 %. В община Самуил са дали своят вот 69 на 100 от гласоподавателите, а в община Цар Калоян вота си са упражнили 59,19 на 100 от гласоподавателите.

Избирателната интензивност в осемнадесетте общини на Пловдивска област е 46,93 % или 267 846 дали своят вот към 20.00 часа, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.
Най-много гласоподаватели са дали своят вот в община Лъки 68,45 на 100 /1 692 гласували/, най-слаба е интензивността в регионалния център Пловдив 39,57 % или 113 515 гласоподаватели са упражнили правото си на избор. Сравнително висока е изборната интензивност в Куклен 64,65 %, Брезово 63,32 и Калояново с 62,94 на 100. Останалите общини на Пловдивска област завършиха изборният ден с интензивност в диапазона сред 46,20 и 61,69 %.

Изборният ден в Пловдив завърши с 39,57 % изборна интензивност или дали своят вот 113 515 поданици от имащите право на глас, заяви пред медиите Дарина Тодорова, ръководител Общинската изборна комисия /ОИК/ - Пловдив. Най-активни са били жителите на регион " Централен ", от които до урните са отишли 44,41 % или 27 191 души. Най-слаба интензивност е регистрирана в регион " Източен ", където конституционните си права са упражнили 14 790 гласоподаватели /33,43 процента/.
Останалите четири региона са сред 38,41 на 100 и 40,37 %.
ОИК-Пловдив следобяд се е произнесла по 10 незначителни сигнала. Първи в ОИК-Пловдив дойдоха изборните бумаги от четирите преносими изборни секции, както и от пандиза.

Изборите за органи за локална власт в община Хасково завършиха, заяви ръководителят на ОИК Пламен Лечев. Всички 151 изборни секции са приключили работата си и за почнали обработката на данните, увери той. Не е имало закъснение в работата на обособени секционни комисии след регламентирания час поради чакащи пред урните гласоподаватели.
В общината с право на глас бяха 78 986 души, които трябваше да създадат своя избор за определянето на общински кмет, 41 общински съветници и 26 кметове на обитаеми места. През деня в ОИК са били регистрирани 3 сигнала за хипотетични нарушавания, които след инспекция са били сметната за неоснователни.

Изборният ден в област Търговище завърши. В района няма регистрирани съществени сигнали и тъжби. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от петте Общински изборни комисии.
В община Търговище работа са завършили всички 105 секционни изборни комисии, сподели ръководителят на ОИК юрист Младен Балуков. 56,53 на 100 е изборната интензивност в община Търговище в изборите за кметове и общински съветници. Своя избор са дали общо 29 618 гласоподаватели от общо 52 393 имащи право на глас.
Изборният ден в Попово е завършил с 48 % интензивност. Гласували са 12 223 от имащите право на глас.
В Опака своя избор за избор на локална власт са дали 3 566 души от общо 5 617 с право на глас. Избирателната интензивност е 63,5 на 100.
В Омуртажко достигната изборна интензивност е 56, 4 %. Гласували са 11 726 души от общо 20 772 с право на глас.
В община Антоново всички секционни изборни комисии също са завършили работа.

В Пернишка област през днешния ден са упражнили вота си 56 492 души, или 51,69 % от гласоподавателите.
Най-висока интензивност обичайно записва най-малката община в района - Ковачевци, където до урните са отишли 76,57 на 100 от гласоподавателите. Втора е община Земен, където бюлетини са пуснали 73,81 на 100 от имащите това право. В граничната община Трън 64,54 на 100 от гласоподавателите са упражнили вота си, в Брезник - 58,61 на 100, в Радомир - 52,48 на 100. Най-ниска е интензивността в община Перник - 49,46 %.
Изборният ден в района завърши в спокойна конюнктура, оповестява ОД на Министерство на вътрешните работи. Няма данни за зародили проблеми, произшествия и нарушавания на публичния ред. Създадена е нужната организация за съпровождане и превозване на изборните протоколи и материали.
В бранш " Български документ за идентичност " са издадени общо 22 удостоверения при загубен, откраднат, развален или погубен документ за идентичност /лична карта или персонален зелен паспорт/ и липса на опция да бъде издадена нова персонална карта от ОД на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР