Изборният ден в област Варна започна в спокойна обстановка, началото

...
Изборният ден в област Варна започна в спокойна обстановка, началото
Коментари Харесай

Изборният ден в област Варна започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Варна стартира в спокойна конюнктура, началото бе в 7.25 часа, оповестиха от пресцентъра на полицията в морската столица. Гражданите ще могат да дадат своя избор до 20.00 часа, само че в случай че има опашки пред изборните секции, даже след този час ще бъде дадена опция на присъстващите да гласоподават най-късно от 21.00 часа.

Предприети са всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарна сигурност и обезпечаване на умерено протичане на изборния ден. Припомняме, че в изборните пространства не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето. Екипите на ОДМВР- Варна обезпечават външната защита на изборните места. При нужда се намесват за възобновяване на реда, в случай че за това има решение на съответната изборната комисия.

Служителите на секторите " Български документи за идентичност “ в ще работят от 8 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти) с оглед хората да могат да упражнят изборните си права. 

Избирателите в 3 МИР – Варна, които имат право на глас през днешния ден са 402 161, общо 649 са изборните секции. Във Варна секциите са 406, като в 341 от тях се гласоподава с машина.

Подвижните изборни секции в региона са общо 8. Като от тях 3 са във Варна – едната е за регионите " Приморски “ и " Одесос “, другата за " Младост “ и " Владиславово “, а третата за кметство Тополи. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой на денонощната телефонна линия 052/615166
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР