Изборният ден премина спокойно и без сериозни инциденти, съобщиха от

...
Изборният ден премина спокойно и без сериозни инциденти, съобщиха от
Коментари Харесай

МВР отчита стотици сигнали за нарушения и купуване на гласове в деня на изборите

Изборният ден мина умерено и без съществени произшествия, оповестиха от. За гарантиране на публичния ред и сигурност по време на изборите беше основана организация за превозване на изборните протоколи , материали и устройства за машинно гласоподаване.

От началото на предизборната акция до края на изборния ден в Министерство на вътрешните работи са постъпили общо 970 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, от които 714 са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии или обединения. Само в изборния ден сигналите доближиха 244, а формираните досъдебни производства са две.

В резултат на полицейската работа по противопоставяне на закононарушенията против политическите права на жителите са формирани 124 досъдебни производства , от които 82 се проверяват по общия ред, а 42 са бързи. От тях 111 се отнасят към членове 167-169 от Наказателния кодекс. До момента в страната са извършени 227 профилирани полицейски интервенции, които доведоха до задържането на 71 души. Издадени са 1896 предупредителни протокола по член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи.

През седмицата от 21 до 27 октомври от Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи са издадени общо 1664 удостоверения , нужни за гласоподаване. Само в изборния ден бяха издадени 390 такива удостоверения.

Министерство на вътрешните работи заяви също, че оперативната конюнктура на граничните пунктове е естествена и трафикът протича съгласно спецификата на всеки пункт.

Приключи изборният ден за българите в Австралия, Азия, Африка и Европа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР