Изборните бюра в американския щат Уисконсин затвориха след първото гласуване

...
Изборните бюра в американския щат Уисконсин затвориха след първото гласуване
Коментари Харесай

Хиляди в щата Уисконсин чакаха с часове да гласуват на първични избори

Изборните бюра в американския щат Уисконсин затвориха след първото гласоподаване в Съединени американски щати в разгара на пандемията от ковид. Резултатите от тези противоречиви избори, в това число дуела за номинацията на демократите сред Джо Байдън и Бърни Сандърс, ще станат известни чак след седмица, съобщи Франс прес.

Хиляди хора със защитни маски, стараещи се да съблюдават нужната отдалеченост и преодолявайки страха си, се явиха пред урните в щата, чиито управляващи преди две седмици приканиха популацията да си остане вкъщи.

Въпреки федералните здравни условия гласоподавателите чакаха с часове на дълги опашки пред препълнени изборни бюра, с цел да вземат участие в определянето на кандидати за президентския пост на първичните избори, отбелязва Асошиейтед прес.

Хиляди други поданици на щата си останаха у дома, защото не желаеха да рискуват здравето си, даже откакто републикански представители продължиха изборите по проект на фона на разпореждане хората да си стоят вкъщи.

Мнозина евентуални гласоподаватели, останали си у дома, обаче се оплакаха, че поисканите от тях бюлетини за гласоподаване посредством прокурист по този начин и не са пристигнали и това ги е лишило от опцията да упражнят демократичното си право на глас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР