Изборна умора безспорно има. Трудно е да се направи прогноза

...
Изборна умора безспорно има. Трудно е да се направи прогноза
Коментари Харесай

Не се очаква висока избирателна активност зад граница

Изборна отмалялост несъмнено има . Трудно е да се направи прогноза и какъв брой хора ще гласоподават зад граница. Това съобщи Стефан Манов от Обществения съвет към ЦИК пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че българските гласоподаватели от чужбина, които гласоподават в последните пет предварителни парламентарни избори в последните две години, са сред 170-215 000 души . В чужбина няма и политическа оферта към гласоподавателите отвън страната, сподели Манов, който не чака толкоз огромна изборна интензивност от другите страни, която да надвиши над 200 000 души. Десетина би трябвало да бъдат определените депутати с гласовете от чужбина .

По думите му честото протичане на избори довело и до рутина в протичането на вота . Манов не чака да има усложнения в организацията на изборите в чужбина, като в поредицата от предварителни избори Министерство на външните работи и ЦИК се научили да работят с българите зад граница.

В чужбина видеонаблюдение и видеозаснемане глух а. Не пречи обаче да има директно лъчение от наблюдаващите. Това, което тормози Манов, е, че се бави рутинната процедура със узаконяването на машините. Какво прави ЦИК от толкоз избори насам, че не си посочи тези базови понятия, недоумява Стефан Манов.
 ЦИК даде инструкции малко по малко за работата на СИК
ЦИК даде инструкции малко по малко за работата на СИК

Ето по какъв начин ще се действа след края на гласуването и при отчитането на резултатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР