Изборите, президентски и парламентарни, вече чукат на вратата и съответно

...
Изборите, президентски и парламентарни, вече чукат на вратата и съответно
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Изборите 2 в 1 може да са на 7 ноември

Изборите, президентски и парламентарни, към този момент чукат на вратата и надлежно календарът се надига над главите на депутатите като Дамоклев меч над Гордиев възел. Същевременно, по остаряла българска традиция се оказа, че всички схващат от избори и в това си качество се усещат длъжни да споделят личните си, нормално погрешни, съображения по въпроса. Поради това се постанова да слага нещата по местата им, разяснява пред "Труд " математикът проф. Михаил Константинов.
Има четири вероятни дати за първия тур на президентските избори: 24 и 31 октомври и 7 и 14 ноември. Други дати няма.
След като президентът сподели, че ще връчи третия мандат на 27 август, най-късно на 3 септември (петък) ощастливената с този мандат политическа мощ би трябвало да показа план за кабинет. Проектът ще се разисква в Народното събрание най-малко няколко дни и ще се внесе за гласоподаване сред 8 и 10 септември.
Ако този кабинет “мине” благодарение на процедурни хватки като да вземем за пример сведен кворум, скрито гласоподаване и други хитрости от селски седенки, парламентарни избори, и в частност избори 2 в 1, тази година няма да има.
Ако обаче кабинетът пропадне при гласуването, което ще бъде разумно и почтено, президентът би трябвало с декрет да дефинира 7 ноември като дата на вторите за тази година предварителни парламентарни избори.
Ако в това време Народното събрание е определил точно тогава да бъде първият тур на президентските избори, ще имаме избори 2 в 1 на свещената за ортодоксалните комунисти дата 7 ноември. Тогава преди 104 години група пияни революционни матроси завладява Зимния замък в Санкт Петербург, отбраняван от една полурота също толкоз пияни съветски девойки.
Сигнал за чутовния взлом дава изстрел с халосен снаряд от крайцера “Аврора”. Други снаряди на крайцера няма, тъй като той е в ремонт и същинските снаряди са свалени от борда. При щурма се дава свидна жертва: един припрян матрос е затиснат от падаща желязна врата.
Така последвалият див ваучър, за който историята свенливо мълчи, минава без него. Знае се обаче, че е била разграбена и излочена намиращата се в двореца маза, съдържаща най-отбрани виновност.
Видни коментатори към този момент споделиха, че избори 2 в 1 - президентски и парламентарни, надали не опонират на конституцията. Това, схваща, се не е правилно. Не единствено, че не опонират, само че са и в детайли написани в параграф 5, точка 5, писмен знак а) от Допълнителните разпореждания на Изборния кодекс. Друг е въпросът, че машинното гласоподаване към този момент отблъсна 600 хиляди българи от вървене до урните на 11 юли.
Машинното гласоподаване ще отблъсне още толкоз хора при избори 2 в 1 на 7 ноември, когато баба Гинка от Гинци ще би трябвало да превърти 4 екрана и да избере няколко варианти в процеса на гласоподаване. Затова бабата просто няма да гласоподава.
Правото на глас е измежду най-важните конституционни права. Умните и красиви български политици към този момент лишиха над половин милион българи от това право на 11 юли.
Сега се канят да създадат това с още половин милион българи на 7 ноември. Затова ще напомня, че когато систематично народът се лишава от право на глас с бюлетини, той може да реши да гласоподава по различен метод. Например, като революционните матроси в Санкт Петербург преди 104 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР