Изборите на здравните министри са тежко погрешни. Това коментира социологът

...
Изборите на здравните министри са тежко погрешни. Това коментира социологът
Коментари Харесай

Социологът Татяна Буруджиева: Изборите на здравните министри са тежко погрешни

Изборите на здравните министри са тежко неправилни. Това разяснява социологът Татяна Буруджиева в спор с проф. Михаил Константинов в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Не знам за какво ГЕРБ си предизвикват тези неща, с назначението на такива здравни министри. Изборите на министри са тежко неправилни “, сподели Буруджиева във връзка оставката на здравния министър Николай Петров.

„ Обвиняват го само, че е спазил закона “, сподели Константинов.

„ В случая има прикрит морал, в случай че беше открит ГЕРБ щяха да сложат някой по-добър. Но го приветствам за оставката. А проблемите в опазването на здравето са доста. Процентът който доплащаме е един от най-високите в Европа, макар че си плащаме здравните осигуровки “, съобщи Буруджиева.

„ Българската политика закупи видовилен темперамент. Няма страна, която да е удовлетворена от опазването на здравето си “, съобщи професор Константинов.

„ Вероятно някой от заместниците ще станат новият здравен министър “, допусна Михаил Константинов.

„ Да правиш опазване на здравето като политик би трябвало да знаеш проблемите в бранша, а не да може да режеш апендицит “, сподели социоложката.

„ Няма да се стигне до предварителни избори. Никога съпротива не печели такива избори “, приключи социологът Татяна Буруджиева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР