Избори през октомври, това според запознати е резултатът от случилото

...
Избори през октомври, това според запознати е резултатът от случилото
Коментари Харесай

Избори през октомври?! Страх от тотален разгром тресе големите партии в Пиринско, провалът на кабинета Желязков вкарва България в тежка политическа криза

Избори през октомври, това съгласно осведомени е резултатът от случилото се през вчерашния ден в парламентарна зала. Обсъжда се доридатата- 6 октомври, научи Struma.com от свои източници. Кабинетът " Желязков " не мина и този факт изненада мнозина. Най-голямата изненада обаче сервира Движение за права и свободи. Парламентарната група на партията на Доган се разцепи, а това никой не го очакваше. Наяве излязоха тежки вътрешни несъгласия в придвижването, достигнали до революционна обстановка, с неразбираем край. Кой ще победи Пеевски или Доган?!, това е въпросът, пред който са изправени членовете на партията и всички, които я поддържат.

Интересни процеси предстоят и в Движение за права и свободи в Пиринско, откъдето Делян Пеевски е народен представител. Местните структури, посочили забележителен резултат на предишните избори, показаха по всякакъв начин обожанието си към лидера на кандидат-депутатската листа и ръководител на партията Делян Пеевски и му благодариха публично за всичко, което прави за региона.

Само преди дни Движение за права и свободи организира работна среща в района с внушително посланичество и по нищо не личеше, че следва подобен съдбовен ерес. Движение за права и свободи се разклати съществено и прогнозите са, че разделянето ще нанесе тежки провали върху партията и нейния резултат в идващите избори. Предстоят месеци, в които ще стане ясно кой поддържа новата вътрешна политика, отпред на която е Делян Пеевски и кой е зад дългогодишната политика на добре познатия и приет политически пълководец Ахмед Доган.

До този миг Движение за права и свободи беше партията, за която всички споделяха, че изборите не ги плашат, поради стройната организация и вътрешно партийна дисциплинираност. След случилото се през вчерашния ден обаче нещата са изменени и Движение за права и свободи влиза в " общия кюп " на партийно разделяне и тежки рецесии в политическите субекти.

Всички партии ще понесат съществени загуби в идващите избори. Индикация за това беше ниската изборна интензивност, а Благоевградска област бе в челните места по този индикатор. Народът подсказа на политиците, че им е омръзнало от избори и от продължаващите политически опити, от това да стават очевидци на " шутовете ", които си разменят атовете във властта и по тази причина не застана пред урните.

А в случай че стигнем до избори, което е съвсем несъмнено, мъчно ще се задейства изтощения и отегчен електорат, който все по- нападателно плюе по партиите, по управленците и презира държавността, трансформирала България в опит,в опитно поле за всевъзможни политически играчи.

Един по един политическите субекти, които ще вземат участие в възможни избори наесен демонстрират възходящо изтощение и отлив на симпатизантите им. Всички партии ще претърпят пагубни загуби наесен, това е прогнозата.

На предишните избори видяхме, че всички изгубиха част от гласоподавателите, всички с изключение на Движение за права и свободи намалиха резултатите си. Тенденцията ще се задълбочи и е прекомерно евентуално някои от партиите да изчезнат от политическата сцена за сметка на дребни политически субекти.

ГЕРБ в Пиринско загуби над 2000 от гласовете си, спрямо предходните избори, Българска социалистическа партия е тотална злополука още в този момент, със напън съумяха да вкарат единствено един народен представител и сега в партията е неразбираемо кой е отпред. Детронираха Нинова сякаш, с цел да слагат основите на ново начало, само че досега, с изключение на пъшканията на агонизираща бабичка, нищо възраждащо не сме видели. " Продължаваме промяната " в Пиринско се издъни съществено на тези избори, резултатите им бяха повече от плачевни, а през октомври не чакаме нищо положително за новите ексцентричниполитици.

Движение за права и свободи събра 30 000 гласа, което е връх за тях, само че разцеплението сега и процесите, които предстоят вътре в партията може да ги обезличат съществено в идващите избори. Катарзис след оставката на Христо Иванов претърпяват и демократите. Амбициите на огромните партии в Пиринско бяха разгромени и остана единствено страхът. Страхът, че в последващи избори народът ще ги опустоши, някои може би вечно ще изчезнат от политическата сцена, а други ще изгубят гласоподавателите си.

Участниците в изборния развой са обезверени, пари за избори няма, общини и донори са обезкървени до безконечност, поради спиралата в която всяка година са въвлечени, и кой и по какъв начин ще организира изборите е неразбираемо. България е в тежка политическа рецесия, а българите за следващ път са жертви на огромните политически ползи, на попадналите инцидентно в политиката играчи, чийто властови и стопански апетити разрушават страната и държавността.

Де е България, къде е мястото и в Европа?! Въпроси, които обезверено висят и не намират отговорите.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР