Избори по време на пандемия са предизвикателство. Необходими са мерки,

...
Избори по време на пандемия са предизвикателство. Необходими са мерки,
Коментари Харесай

Александър Андреев: Карантинираните няма да могат да гласуват, ако няма законодателни промени

„ Избори по време на пандемия са предизвикателство. Необходими са ограничения, които да разрешат осъществяване на изборите и ограничение на опцията за заразяване “. Това сподели пред БНР, ръководител на Централната изборна комисия. Според него е належащо увеличение на заплащането за членовете на секционните изборни комисии.
„ Подвижните изборни кутии не разрешават на хора под карантина да гласоподават. Гласуване по пощата, ранно гласоподаване, потреблението на електронни устройства са различни способи в други страни, само че ние би трябвало да се съобразяваме с нашия Изборен кодекс. Необходима е законодателна смяна. Гласуването по пощата изисква дейната регистрация на гласоподавателите, с цел да получат авансово документите, обвързвана с гласуването. Логиката на това гласоподаване е друга от тази в България. Това обаче не пречи законодателят да реши дали е допустимо в нашата страна “, сподели той.
 Пандемията може да отсрочи парламентарните избори за май 2021г. Пандемията може да отсрочи парламентарните избори за май 2021г.
Според говорителката на ЦИК Таня Цанева има опция, в случай че не се усъвършенства обстановката, парламентарните избори през 2021г. да бъдат отлож...
По думите му изборната интензивност поради пандемичната обстановка не може да се предвижда. Александър Андреев напомни, че на 7 декември, понеделник, изтича срокът за подаване на заявки по публичната поръчка за доставка на машини за гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР