Избори, какви избори?“, питаха учудено жителите на аристократичната ромско-турска Аджисан

...
Избори, какви избори?“, питаха учудено жителите на аристократичната ромско-турска Аджисан
Коментари Харесай

Вотът в Аджисана: Ние сме за Германия, там са парите

„ Избори, какви избори? “, питаха учудено жителите на аристократичната ромско-турска Аджисан махала в центъра на Пловдив. До улиците тук въобще не е достигнала шумотевицата на предизборната акция. Единици са се добрали до урните в помощната постройка на учебно заведение „ Любен Каравелов “ да дадат вота си за Европейския парламент.

На площадчето с арка зад Малката базилика съвсем не се мяркат хора. „ Сега е месец Рамазан и денем се пости, а след залез ни е позволено да ядем и пием “, споделя Гюлфи, която бърза да се скрие на сянка. За разлика от минали избори, мюсюлманската общественост в Аджисана не бе подложена на пропаганда през предишните седмици. Не се виждаха плакати на претендентите, нямаше концерти и веселби отвън обичайните сватби и абитуриентски вечери.

Друг гражданин на квартала - Хайри Хюсеин, се досети, че на вота се взема решение кои персони ще изпратим в Брюксел. „ Всички политици са един дол дренки, гледат те в очите и те лъжат, но за доста пари “, добави той. Най-голямо усещане му направило, че този път нищо не се е чуло за пазаруване на гласове.

Жителите са удовлетворени, че най-сетне завърши епичният ремонт по стратегия „ Региони в напредък “ и спретнатата махала е с чисто нови улици, пейки и беседки, само че не знаят, че парите са пристигнали от Брюксел. Според тях да сме в Европейски Съюз е хубаво, тъй като по този начин младите по-лесно вървят на гурбет. " Ние сме за Германия, тъй като там са парите ", съгласни са със съгражданите си и ромите от Шекера. Техният хардлайнер Стефан счита, че кметът Ральо ръководи България, тъй като той " пуска обществените ". За Европейския парламент и комисията не е чувал и не знае какви ги правят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР