Изборът на стратегически инвеститор за възобновяването на строежа на АЕЦ

...
Изборът на стратегически инвеститор за възобновяването на строежа на АЕЦ
Коментари Харесай

АЕЦ Белене, хъба и фериботи обсъдиха Борисов и Медведев

Изборът на стратегически вложител за възобновяването на градежа на АЕЦ " Белене ", свършеното от българското държавно управление по плана за построяването на газовия хъб " Балкан ", както и опцията за развиване на фериботни връзки сред пристанище Бургас и съветските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи. Това е разискал българският министър председател Бойко Борисов с съветския си сътрудник Дмитрий Мевдевев, оповестиха от държавната пресслужба в понеделник.

Медведев на собствен ред подчертал върху нуждата да се обсъдят опциите пред Русия и България, в случай че бъдат съчетани капацитетите на Черноморския и на Каспийския район. Същата теза, само че в допълнение с Азовско море, и в подтекста на развиването на туризма и взаимни круизи. изрече Медведев пред Първия каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан, в курорта " Аваза ". Двамата с Борисов се срещнаха в коридорите на бизнес форума

" Посещението ви тук, в Каспийския район, потвърждава това, за което разговаряхме с вас през днешния ден, че може да се опитаме да съчетаем капацитета на черноморското измерение, и каспийското измерение, изключително в случай че това носи дивиденти на страните и народите в нашите страни и дано поговорим по тези въпроси ", сподели съветският министър председател след срещата пред медиите.

Борисов на собствен ред означи, че районът " разполага с големи благоприятни условия " и България, ситуирана от другата страна на Черно море, е " като вход към европейския континент ".

" Ние постоянно приказваме единствено за газ, само че би трябвало да се регистрира, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилните връзки, морският превоз, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този район, допускат големи благоприятни условия ", сподели още българският министър-председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР