Изборът на председател на правната комисия стана повод за нов

...
Изборът на председател на правната комисия стана повод за нов
Коментари Харесай

Скандал между ГЕРБ и ПП заради избора на председател на правната комисия

Изборът на ръководител на правната комисия стана мотив за нов спор в Народното събрание. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ упрекнаха ГЕРБ, че не съблюдават съглашението за ротация на ръководителя на Народното събрание и на този на правната комисия. Според партията на Борисов обаче съглашението е настоящо при положение, че Народното събрание съществува повече от 3 месеца.

От Политическа партия желаеха Стою Стоев през днешния ден да оглави правната комисия. Николай Денков предложи от парламентарната естрада точката да влезе в дневния ред, само че от „ Възраждане “ не бяха съгласни.
Какво значи да има някой с по специфичен статут единствено тъй като политическата мощ е решила да бъде патерица на ГЕРБ. Или избираме всички ръководители или не избираме никой.
Цончо Ганев, „ Възраждане “
Ние не сме патерица на никого, доста постоянно виждаме, че „ Възраждане “ е може би патерица на ГЕРБ.
Николай Денков, „ Продължаваме промяната - Демократична България “

От ГЕРБ желаеха решението кой да оглави правна комисия да се разиска на председателски съвет. Което докара до обвиняването, че нарушават “джентълменското съглашение ”. Затова Десислава Атанасова изясни,че съглашението ще е настоящо в случай че 49 тото нс съществува най-малко 3 месеца.

„ Към този миг ние не знаем какъв ще е животът на Народно заседание, убеждавам сътрудниците от „ Демократична България “, че само от нас зависи и от тях “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

В последна сметка Росен Желязков свика председателски съвет, след който обаче не стана ясно дали и какво са се разбрали.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР