Изборът на нов председател на Съвета за електронни медии освети

...
Изборът на нов председател на Съвета за електронни медии освети
Коментари Харесай

Соня Момчилова може да остане начело на СЕМ с гласовете от квотата на Радев и ГЕРБ

Изборът на нов ръководител на Съвета за електронни медии освети синхрона сред квотата на Румен Радев и ГЕРБ в регулатора.

Соня Момчилова, излъчена от президентството в Съвет за електронни медии, довършва първия си мандат като ръководител - само че се оказва единствена кандидатура за управлението на петчленния съвет.

Номинацията ѝ е издигната от Габриела Наплатанова (вторият човек от квотата на Радев в СЕМ) и е подкрепена от Галина Георгиева (квота ГЕРБ от 2019 г.).

Единственият глас " срещу " Момчилова е от Пролет Велкова, която влезе в Съвет за електронни медии като номинация на " Демократична България " през 2022.

Симона Велева от " Продължаваме промяната " е дала глас " въздържал се ".

Формалното изискване за преизбирането на Соня Момчилова е за нея да гласоподават четирима от петимата членове на Съвет за електронни медии. Ако това не се извърши в три следващи гласувания, ще е задоволително нормално болшинство (3 от 5 гласа) за новия ѝ мандат.

Очаква се това да се случи още през днешния ден, с гласовете на Наплатанова, Георгиева и самата Момчилова.

Преди да влезе в Съвет за електронни медии през юли 2021 година, Момчилова за два месеца беше началник на при Стефан Янев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР