Изборът на гуверньор на БНБ не е нещо, което е

...
Изборът на гуверньор на БНБ не е нещо, което е
Коментари Харесай

Балабанов предупреди: Може би в скоро време ще имаме много сериозен проблем в коалицията


Изборът на гуверньор на Българска народна банка не е нещо, което е заложено в съдружното съглашение. Ние вървяхме по пътя, препоръчан от Кирил Петков и Асен Василев, а точно за шеф на Българска народна банка да завоюва най-хубавата кандидатура. Всички спекулации, че е имало предварителна сделка за обща кандидатура не е истина. Това разяснява националният представител от " " (ИТН) Станислав Балабанов в изявление за " Лице в лице " по bTV.

,,Каримански е задоволително потвърден във времето, изнесе втори бюджет на гърба си. Ние подходихме практично и извадихме една готова кандидатура. Въпреки това против Любомир Каримански се изля страшна мръсотия в последните седмици``, сподели още той.

По тематиката с разплащането на строителните служащи Балабанов съобщи, че Лена Бориславова е основала " юридически безпорядък ", предлагайки Народното събрание да стане принципал на тези средства и депутатите да вземат решение по какъв начин те да се изразходват и да се разпореждат за всяка една сложена мантинела.

Смятам, че тази отговорност би трябвало да бъде не на Народното събрание, а на Министерски съвет, изясни депутатът от Има Такъв Народ.

Станислав Балабанов уточни, че от партията са предложи да бъде основана комисия в Народното събрание, която да следи всички министерства, тъй като " през тях се харчат нашите пари ". И добави, че голяма част от средствата от Плана за възобновяване и резистентност ще минат през Министерството на нововъведенията и растежа.

Относно договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз той предизвести, че е допустимо в скоро време да настане " голям проблем в обединението ", което към този момент ще докара до същинско напрежение.

Думите на Балабанов са във връзка слуховете, че Кирил Петков е уверил европейските сътрудници в Брюксел, че България ще вдигне ветото си за начало на договарянията със Северна Македония за участие в Общността.

Няма неприятно Европейски Съюз да търси опция да разшири европейското семейство, само че при ясни условия. Няма цена, на която да предадем България, закани се Балабанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР