Изборът на домашен любимец, особено за семейство с деца, не

...
Изборът на домашен любимец, особено за семейство с деца, не
Коментари Харесай

Кои породи зайци са подходящи за домашни любимци

Изборът на домакински любим, изключително за семейство с деца, не е по никакъв начин елементарен. Но зайците съвсем постоянно са най-хубавия избор, защото те са дребни, сладки, относително лесни за развъждане и не съставляват опасност даже за най-малките членове на фамилията.

Ето кои са 9 породи зайци, най-подходящи за домакински любим:

Порода Съсекски зайци

Зайците от породата Съсекс са като неуместно, игриво кученце вид златен ретривър. Те имат ненагледен, отзивчив темперамент и даже се схващат добре с деца и им разрешават да ги пипат. И дано не забравяме какъв брой са сладки - по какъв начин да кажеш не на такова сладурче!

Стандартен Чинчила заек

Мекият, бухнал Стандартен Чинчила заек е съвършеният домакински любим. Той е образован и елементарен за обучаване, също така е палав и разговорлив. Характера му е спокоен и отзивчив, а на размери доближава не повече от 2.2 кг, което го прави задоволително лек, тъй че даже най-малките деца могат да го разнасят умерено.

Порода Холандски заек

 Заек холандско джудже Снимка: pixabay.com

Популярната порода Холандски зайци са изключително дребни животинки - те едвам доближават до 2, 2 кг даже когато са изцяло пораснали, което е съвършеният размер за дребните ръце, които ще ги държат и ще си играят с тях. Тези мини зайчета имат спокоен и отзивчив темперамент и бързо се сприятеляват с деца.

Лъвска глава

Зайците от породата лъвска глава са извънредно сладки и милички и елементарно могат да бъдат подготвени още от дребни. Те също могат да бъдат научени на команди като “Яж! ” и “Ела тук! ” Но имайте поради, че тези пакостници обичат да гризат доста, тъй че дръжте под око както телените им кафези, по този начин и всевъзможни други кабели, влакна и каквото могат да докопат!

 Заек Лъвска глава

Паломинов заек

Зайците от породата Паломино доближават много огромни размери - един възрастен субект може да доближи 4.5 кг. Тази порода зайци обича хората и бързо се привързват даже към деца.

Хималайски заек

Зайците от тази порода си умират за внимание и обичат да бъдат гушкани и разнасяни. Като цяло са послушна порода с дребни размери (1-2 кг), което ги прави отличен избор за деца, които обичат да си играят и да гушкат.

Ангорски заек

 Ангорски заек

Породата Ангорски заек е една от известните породи зайци. Тези животинки са извънредно сладки, другарски настроени и несъмнено, меки на досег. Заради особената си четина това тип заек е по-подходящ за по-големи деца, които могат да се грижат добре за козината му и да я поддържат чиста и сресана.

Порода Арлекин

Заекът от породата Арлекин е много интелигентен и извънредно сладостен, което го прави добър избор за заек за домакински любим. Той обича да бъде държан и гушкан и може даже да бъде теоретичен да дава отговор на името си. И в случай че това не стига, невероятната му багра го прави толкоз хубав, че си коства да го имаш единствено с цел да седиш и да го гледаш.

Калифорнийски заек

Благият му, търпелив темперамент, го прави подобаващ заек за домашна конюнктура. Той е спокоен и влюбчив и се схваща отлично с хора.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР