Изборът на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз

...
Изборът на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Съдът отмени избора на Бербатов за президент на БФС

Изборът на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз (БФС) на конгрес, извършен на 18 март 2022 година, е противозаконен. Това реши Софийският градски съд (СГС), а новината заяви точно Бербатов, който е съпротива на президента на футболната централа Борислав Михайлов.
През март близо 80 клуба избраха Бербатов за президент. Събитието се организира в деня и на мястото на конгреса, който БФС свика, само че след това анулира.

" Съдът е отсъдил, че Общото заседание на БФС на 18 март 2022 година е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било нелегално анулирано, обратно на изказванията на БФС ", заяви екипът на Бербатов във Facebook.

Същевременно обаче Софийски градски съд постановява, че решенията на този конгрес са незаконосъобразни и ги анулира. Това значи, че Бербатов е определен нелегално.
" За страдание на всички искащи за скорошна смяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално опцията да се организира Конгрес на 18 март 2022 година, като е основал неизясненост за провеждането му посредством безучастие на администрацията, която е позволила публикуването на спорна информация по отношение на организирането на събранието (в

Търговския указател е оповестено, че събранието ще се организира, до момента в който на уеб страницата на БФС написа, че е отменено) ", оповестяват от екипа на Бербатов и прибавят:
" Според съда това е опорочило процедурата по установяване на делегати, тъй като с разгласяването на спорна и погрешна информация по отношение на анулацията на Конгреса, БФС е попречил на множеството членове на сдружението да вземат действително присъединяване в събранието и да упражнят законното си право на глас ".

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР