Изборът между газова и електрическа , като правило, се дължи

...
Изборът между газова и електрическа , като правило, се дължи
Коментари Харесай

Избор на готварска печка – няколко полезни съвета

Изборът сред газова и електрическа, като предписание, се дължи на съществуването (или липсата) на газопровод в апартамент или къщата. В множеството случаи при съществуване на газ се избира газова печка: тя ще бъде по-евтина както в цената, по този начин и в ежедневната приложимост, макар че може ненапълно да ограничи потребителя във връзка с „ умните “ функционалности. Електрическите печки отидоха доста по-далеч и могат да се похвалят в по-прецизен и образован надзор на температурата, както и с опция за пускане на стратегии. Не забравяйте, че газовите печки се смятат и за по-опасни от пожар (този въпрос става изключително настоящ, в случай че в къщата има дребни деца или хора с увреждания).

Съвременните газови печки обаче постоянно съчетават функционалностите на газов и електрически апарат: без електричество функционалности като автоматизирано запалване или осветяване във фурната няма да работят, а в по-скъпите модели можете да намерите електрическа скара и вентилатор за конвекция. И най-после, има комбинирани печки, които съчетават газ и електричество. Или, да речем, газови котлони и електрическа фурна. Такива решения може да се харесат на тези, които избират избран метод на подготвяне на храна или просто се опасяват, че при положение на спиране на доставката на газ или електричество, няма да могат да подготвят ястието в точния момент.

Размери на готварската печка

За общоприета печка с 4 котлона най-често размерите са широчина 50 или 60 сантиметра, дълбочина 50-60 сантиметра и височина 85-90 сантиметра. По този метод размерите на плота ще бъдат 50 × 50, 50 × 60 или 60 × 60 см. Такива размери ви разрешават елементарно да инсталирате уреда в съвсем всяка кухня.

По-големите размери на печката, като предписание, е обвързвано с повече котлони, като тогава ширината може да се усили с до 80-90 сантиметра. Ако изберете печка със 7 котлона, тогава ширината й може да доближи 120 сантиметра. При тези печки постоянно можете да разчитате на  спомагателна (втора) електрическа фурна. При 6 котлона по-често се среща огромна фурна (115 литра спрямо 50-60 литра при стандартното решение с 4 котлона), което ви разрешава да приготвяте обемни ястия (например, да печете огромни части месо цели). Но сходни решения са търсени най-вече измежду професионални готвачи и кулинарни запалянковци. Ако не сте сигурни дали имате потребност от огромна фурна, най-вероятно нямате потребност от нея.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР