Избирайки правилните освежаващи плодове, ще окажете съдействие на тялото си

...
Избирайки правилните освежаващи плодове, ще окажете съдействие на тялото си
Коментари Харесай

Сравниха ползата от динята и пъпеша

Избирайки верните освежаващи плодове, ще окажете подпомагане на тялото си да си набави нужното му количество  витамини и значими съществени микроелементи.

Принципно, болшинството хора са разграничени на два лагера: някои избират употребяват любеница пред пъпеш, до момента в който другите са по-привлечени от вкусовите качества на пъпеша. Всъщност, и двата типа плод имат доста общи черти, само че и обилни разлики, изключително в случай че приказваме за техните лечебни свойства. Време е да обърнем внимание на този въпрос и да разберем кой от тези плодове е по-полезен. Диетолозите изричат своето обосновано мнение по въпроса кой плод е по-хранителен.

Къде има повече калории

Сравнявайки любеница и пъпеш, диетолозите разясняват, че 100 г пъпеш съдържа към 35 ккал, а същото количество любеница съдържа 25 ккал. Това допуска, че пъпешът е доста по-калоричен от сочната любеница. Пъпешът обаче изпреварва динята, защото съдържа доста повече фибри. Експертите също напомнят, че фибрите стабилизират активността на червата и равнищата на холестерола в кръвта. В допълнение, те са отлични чистачи на тялото.

Богат на витамини пъпеш

Пъпешът е богат освен на диетични фибри, само че и на витамин С. Според диетолозите, 200 г пъпеш са задоволителни, с цел да покрият дневната потребност от аскорбинова киселина. В допълнение, витамин С укрепва имунната система, има отличен резултат върху положението на кожата и оказва помощ за усвояването на желязото в кръвта. Но това въобще не значи, че динята не има този витамин, просто жълтите плодове съдържат повече.

В какво се показва полезността на една любеница?

Динята, означават диетолозите, е богата на антиоксиданта ликопен, който понижава риска от сърдечни болести и атеросклероза, както и понижава тревогата и депресивното въодушевление.

Разбира се, не можете да кажете сигурно кой от плодовете са по-здравословни - пъпеша или динята. Трудно е да се дефинира, защото и пъпешите, и дините съдържат микроелементи и витамини, потребни за човешкото тяло.

Допустима норма за намаляване

Струва си обаче да се обърне внимание кои порции са най -подходящи за динята и пъпеша.

Най-важното е да консумирате храната умерено, напомнят диетолозите, една порция не би трябвало да надвишава 200 грама. В такива количества динята няма да провокира диуретично влияние, а пъпешът няма да провокира слабително деяние, а изгодите за здравето ще бъдат оптимални, заключават лекарите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР