Избирателите в 3 МИР – Варна, които имат право на

...
Избирателите в 3 МИР – Варна, които имат право на
Коментари Харесай

402 161 избиратели във Варненска област имат право на глас

Избирателите в 3 МИР – Варна, които имат право на глас през днешния ден са 402 161. Това сподели пред медии в петък ръководителят на РИК Велин Жеков, напомня Moreto.net.

Направено е всичко належащо по организацията на изборния ден във Варна и региона, безапелационен бе той.

Гласуването в региона стартира с известно забавяне не в 7, а в 7:25 часа оповестиха за Moreto.net от Министерство на вътрешните работи. То ще продължи до 20.00 часа, в случай че има опашки пред секции и след този час ще бъде дадена опция на присъстващите да упражнят вота си, само че не по-късно от 21.00 часа.

В 3 МИР има общо 649 секции. Във Варна секциите са 406, като в 341 от тях се гласоподава с машина.

Подвижните изборни секции в региона са общо 8. Като от тях 3 са във Варна – едната е за регионите „ Приморски “ и „ Одесос “, другата за „ Младост “ и „ Владиславово “, а третата за кметство Тополи. Обхванати са всички 100 постъпили заявки за потребление на такива секции.

Болни от COVID-19, които са под карантина в дома си и желаят да гласоподават през днешния ден, имаха опция до през вчерашния ден да подадат заявление за прилагане на преносима секция.

В Инфекциозна болница във Варна има формирана секция, където е основана организация пациентите с ковид да могат да упражнят правото си на глас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР