Изавесата се вдига...в залата в парижкия театър "Шатле", където Барбара

...
Изавесата се вдига...в залата в парижкия театър "Шатле", където Барбара
Коментари Харесай

Стефан Ролан с вълнуваща колекция, посветена на Барбара

Изавесата се подвига...в залата в парижкия спектакъл "Шатле ", където Барбара изнася последния си концерт, дизайнерът Стефан Ролан провежда вълнуващо фешън ревю, отдадено на френската певица, съобщи Франс прес.

На подиума - черно-бял като клавиши на пиано, рокли с цвят на мак "изригват " като светлината на сцената.

В малко видео, показано преди дефилето, певицата споделя по какъв начин се усеща преди повдигането на завесата, повтаря една от песните...

Актрисата, режисьорка и певица Валeри Льомерсие, която е познавала Барбара и носи рокля на Стефан Ролан, с цел да получи премията си "Сезар " за най-хубава актриса за кино лентата "Алин " тази година, съпоставя в малко изявление перфекционизма на едната и другата.

"Още от дете обичам Барбара, изключителна артистка. Тя е омагьосваща, завладяваща като персонаж. Несъзнателно тя е част от препратките ми, когато рисувам ", споделя Стефан Ролан.

Барбара - певица и фешън икона, умряла преди 25 години, се отличава с доста различим жанр. Идеята на ревюто обаче не е да направи "копи и пейст ". Чрез него дизайнерът желае да опише за своя характер, правейки разграничаване сред финеса и животинския, див и несъзнателен жанр.



В дефилето личи на първо място страстта на един актьор, който се крие в тъмното, преди да се "предаде " на присъдата на публиката. "Исках да съживя за гостите прекарването на същото място, на което е била и Барбара ", споделя Ролан.

Любимият модел на дизайнера, испанката Ниевес Алварес, открива ревюто, задавайки тона му в пай гащеризон и високи ботуши, скрити под огромно черно палто.

Тя е и тази, която го закрива в алена рокля - цялата в размер, цялата в пламък, преди завесата да вдигне в празния спектакъл. Зрителите откриват, че черният куб, в който са гледали дефилето, в действителност е бил сцената.

На стилния подиум асиметрични рокли с впечатляващи размери, които "приютяват ", се редуват с изчистени елегантни решения като черен кадифен гащеризон.

"Висшата мода е непорочност, техника, всички вътрешни довършителни линии, монтаж. Всичко прикрито е даже по-ценно от това, което се демонстрира ", споделя дизайнерът.

Движението на шлейфовете отдава респект към езика на тялото на Барбара. Хореографът Морис Бежар е казвал за нея, че тя е най-хубавата му танцьорка, макар че в общи линии не е танцьорка, добавя Стефан Ролан.

"Емблематична френска певица и пламенна жена - тези две неща се съчетават чудесно в Барбара. Исках да взема същността, да я отклоня и даже от време на време да отида другаде ", споделя в умозаключение дизайнерът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР