Изабелла Шиникова точно месец след последния си двубой, когато отпадна

...
Изабелла Шиникова точно месец след последния си двубой, когато отпадна
Коментари Харесай

Няма да има хеттрик на US Open: Шиникова напусна Ню Йорк още на старта на квалификациите

Изабелла Шиникова тъкмо месец след последния си дуел, когато отпадна в квалификациите на шампионата във Варшава, се завърна корта за пресявките на US Open, където я очакваше класиралата се на три поредни WTA съревнования в последните седмици и международна №119 Кристина Букша. Срещата представляваше своебразен дебют за българката в сезона на твърди кортове, чийто финален мач на хард датира отпреди 5 месеца, като в откриващата фаза от конфликта видяхме голям брой позитивни знаци от страна на втората ни ракета, само че в последна сметка родната представителка се пречупи в основните моменти против по-младата испанка и се сбогува с Откритото състезание на Съединени американски щати - 5:7 2:6.

Началото на дуела бе изпълнено с много завладяващи мигове, откакто българката поемаше самодейността да нападна и за наша наслада, сполучи, повеждайки с пробив и 3:1. 30-годишната софиянка скоро си обезпечи нов брейкбол, който можеше да изпрати дебютния сет в актива ѝ, само че го пропиля лековато с топка в мрежата и продължи да води до 5:3, когато Букша взе цялостен надзор над протичащото се и наложи своята доминация чрез безгрешност от бекхенд страната си, с цел да забележим четири поредни гейма на сметката ѝ, с което излезе напред в общия резултат.

На старта на втората част серията на испанката нарастна до седем следващи подавания в актива ѝ, до момента в който Белла просто нямаше отговор против ударите на съперничката си и скоро изостана със сет и 0:3. Впоследствие Шиникова по този начин и не успяваше да се закачи при сервис геймовете на международната номер 119, като за сметка на това позволи сериозен спад в личния си начален удар и без време инкасира втори брейк, който означаваше завършек на присъединяване ѝ в Ню Йорк.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР