Ивайло Николов е спасителят,. Постът му ена 305 метра от

...
Ивайло Николов е спасителят,. Постът му ена 305 метра от
Коментари Харесай

Трагедията в Ахтопол е огромна: Загиналите са баща на детенце и любим човек на млада жена, които се втурнали да спасяват удавници

Ивайло Николов е спасителят,. Постът му ена 305 метра от мястото. Във водата е имало общо четирима давещи се, от които двама не са оживели.

Точно те са влезнали във водата, с цел да избавят другите давещи се. С тях на плажа са били и околните им - дамата и детето на единия и приятелката на другия. Трагедията е голяма, предава БТВ:

"Двама млади мъже се удавиха измежду бял ден на плаж в Ахтопол. Мястото е сред два плажа - Къмпинг "Делфин " и Ахтопол Север. Ивицата е много огромна и посещавана, само че оставена без защита. Всичко се развива през вчерашния ден по обед. Спасителите описват:

С сътрудника бяхме на поста, видяхме, че от неохраняемата зона притичва жена и стартира да ни маха, незабавно разбрахме, че става нещо. Подадохме сигнал на сътрудниците и тръгнахме незабавно към неохраняемата зона.

Видяхме един човек в началото, влязохме с сътрудника, успяхме да го хванем и по време на извличането към брега, виждаме още един човек, който се е опитвал да помогне на давещия се и стартира и той да се дави. С нас имаше двама туристи, които ни помогнаха, доста сме признателни.

Извадихме двамата души на брега, само че пристигна една жена с детенце и сподели, че бащата на детето също е влезнал вътре да оказва помощ, само че го няма и тъкмо след няколко секунди идва още едно момиче и споделя, че и нейният другар е влезнал, само че такива момчета нямаше, когато влязохме.

Веднага повиках помощ от другите сътрудници, започнахме акция да ги търсим, само че след към 20-тина минути, единият сътрудник откри първото момче, извадихме го на брега, стартира сърдечен масаж, поемане уста в уста 30-тина минутки от екипа на незабавна помощ, без триумф. През това време търсихме и другия човек, след един час излезе и той. Общо взето това се случи. " - споделя спасителят Ивайло Николов.

"Когато е бурно морето, всякога ни викат най-малко за един случай, а ние би трябвало да гледаме нашата зона. Трябва километър и 200 метра най-малко да измине медицинският екип. Тук се подвига най-голямата вълна. Това е най-опасната зона ", сподели различен старши избавител./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР