Ивайло Аспарухов, който е бил изпълнителен директор на Локомотив (София)

...
Ивайло Аспарухов, който е бил изпълнителен директор на Локомотив (София)
Коментари Харесай

Бивш служител на БФС и съратниците му критикуваха Централата, не се ангажираха с евентуална кандидатура на Пенев

Ивайло Аспарухов, който е бил изпълнителен шеф на Локомотив (София) при изваждането на тима от Първа лига, дружно със Свободин Колев и Теодора Тодорова от Атлетико (Монтана) и Атанас Стоилов от Искър Герман, дадоха през днешния ден конференция в Българска телеграфна агенция, с цел да разкрият неуредици при ръководството на футбола.

Те бяха предизвикани и от въпрос дали поддържат задаващата се кандидатура на Любослав Пенев на идния конгрес на БФС след Нова година, само че не се ангажираха с безапелационна позиция.

"Смятам, че Любослав Пенев е една добра опция ", съобщи Атанас Стоилов от Искър (Герман), който описа и за проблемите в детско-юношеския спорт. "Така да вземем за пример шампионатите при най-малките футболисти въобще не са безвъзмездни, както оповестили от БФС, а постоянно се случвало да бъдат добавени тимове в шампионатите или пък да се сменят терени за мачове два часа преди началото на срещата ".

"Любослав Пенев е добра кандидатура, само че той ще си разкрие самичък програмата и екипа, когато реши да се кандидатира. Ние не сме предприемчив комитет в негова изгода, добави Аспарухов. Той показа документи, с които ясно се вижда, че остарялото автентично сдружение Локомотив (София) е могло да бъде избавено.

От Финансовия отдел на УЕФА обяснили, че Локомотив (София) ще си получи 365 хиляди евро, в случай че изиграе най-малко един мач. Също по този начин клубът пропуснал да вземе и парите от ТВ-права, само че пък там се оказа, че главната виновност е на последния президент на този клуб Николай Гигов, който действително извадил сдружението от шампионата.

Имах дълъг интервал на преписка, криене от страна на чиновници на БФС, и по този начин бяха затруднени нашите дейности по входирането на иск до УЕФА за приемане на тези пари, добави Аспарухов.

Теодора Тодорова и Свободин Колев, които дружно ръководят клуба Атлетико (Монтана) - занимаващ се с детско-юношески и аматьорски футбол, пък се оплакаха, че към този момент две години не могат да станат членове на БФС- нито краткотраен, нито непрекъснат.

"Ние сме подали молба за приемане, само че тя нито е призната, нито е отхвърлена. Просто си стои. За разлика от нас, други тимове за напълно къси периоди ги одобриха и упражняват активност ", разкри Теодора Тодорова, която стана обект на полов напън от страна на към този момент отстранения ръководител на Оценка за съвместимост на БФС-Монтана Ангел Стоянов.

"За сметка на това два пъти плащахме членски импорт, парите се прибираха. И когато пуснах тъжби до Зоналния съвет на БФС, до Икономическа полиция, парите ми бяха възобновени ", добави Свободин Колев.

"По три пъти дневно в границите на девет дни съм пробвала да се свържа с президента на БФС Борислав Михайлов, само че без резултат. Един път имах опцията да приказвам със секретарката и по-късно и тя спря да си подвига телефона. Препращат ни по йерархията, само че там надолу е тишина ", добави Теодора Тодорова./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР