Ивана е потънала в дълбок траур и за известно време

...
Ивана е потънала в дълбок траур и за известно време
Коментари Харесай

Мъката е голяма! Ивана изпълни последната воля на баща си

Ивана е потънала в бездънен печал и за известно време даже е спряла работните си задължения. Звездата на фолка не намира сили да пее, откакто сърцето й плаче от болежка. Певицата е покрусена от неочакваната кончина на татко си Тодор, който всички в Айтос познават и почитат, написа hotarena.net. Популярният акордионист си отиде за дни, откакто изгуби борбата с Ковид-19.

Човекът минавал за наивник, майтапчия и огромен веселяк. Никога не се оплаквал от здравословни проблеми. Радвал се на живота и даже не запомнил, че преди 30 години претърпял сърдечна интервенция. След което лекарите му предписали лекуване с хапчета и никога да не натоварва „ моторчето” на тялото. Той заречен да съблюдава препоръките им и на драго сърце се прибрал в дома си.

Дни преди да си отиде, пил студена бира. Като се събудил, гласът му бил липсващ. Решил, че е от студеното и че след ден-два ще се оправи. Минали цели 3 дни, само че нищо не се случвало. Гърлото го боляло и едвам намирал сили да поддържа връзка с околните си. Семейството решило, че би трябвало да го види доктор и да му бъде изработен за всеки случай и PCR тест. Резултатът се оказал позитивен и бащата на певицата бил настанен в айтоската болница. Докато Ивана и майка й решавали дали да го местят в Пловдив и къде ще е най-добре лекуван, известният акордеонист умрял. Всичко се развило стремително бързо, за смут на околните на Тодор Калудов.

Внезапната гибел раздруса до болежка изпълнителката на „ Шампанско и сълзи”. Нито за момент Ивана не допускала, че нещата ще се развият толкоз съдбовно бързо. Тя била изключително привързана към баща си, тъй като той я въвел в музикалния отрасъл. От него наследила любовта към националната музика. Самият Тодор Калудов обожавал тракийските хороводни песни. Още като ученичка днешната звезда придружавала родителя си по морските курорти, където той свирел на акордеон, а тя пеела. Баба й също била уважавана певица в региона. Приживе татко й споделял, че желае един ден да го изпратят във безконечния му дом с национална музика и в случай че може - без рев и сълзи. Близките му се съобразили с неговата воля. Опелото се състояло в стеснен кръг от към 30 души. Присъстващите се опитвали да утешат певицата, която едвам сдържала сълзи и страсти. Разстроена била и щерка й Теодора, кръстена на дядо си.

Колеги на Ивана напомнят, че певицата боготворяла татко си и постоянно повтаряла, че дължи професионалните си триумфи точно на него. В знак на почитание преди няколко години звездата на „ Пайнер” зарадвала родителя си с марков акордеон „ Guerrini” на стойност 20 000 евро. Изборът на този първокласен подарък не бил инцидентен, а подбуден от пристрастеността на бай Тодор към качествената музикална инсталация. Ивана също разбирала от положителни принадлежности, тъй като от дете й се налагало да бъде заобиколена от разнообразни джаджи за озвучаване.

„ Не знам дали в миналото тази болежка ще отмине. Едва ли... Татко живя щастливо и съм горда, че не го разочаровах нито за миг”, сбита е певицата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР