Иван Влъчков с Хонда Сивик стана шампион за 6-а поредна

...
Иван Влъчков с Хонда Сивик стана шампион за 6-а поредна
Коментари Харесай

Иван Влъчков е шампион за шести път след победа на Писта Хасково

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана първенец за 6-а поредна година в серия Туринг, откакто завоюва Писта Хасково. Надпреварата се организира на трасето Дракон край Калояново и бе 5-и финален кръг от шампионата на Затворен маршрут.

Успехът на Влъчков обаче не пристигна по никакъв начин елементарно. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 потегли от полпозишън, само че още в първата обиколка бе изпреварен от Димитър Кондев с Рено Клио. Двамата започнаха страхотна борба, като в идващите обиколки Иван съумя да си върне водачеството.

Последва обаче нова офанзива на Кондев, който отново излезе отпред. Зад тях трети бе Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от водача в шампионата преди този кръг Стоил Неков (Хонда Сивик). Последният обаче получи механически проблем и изостана доста, а в предпоследната обиколка Кондев изпуши и се прибра в бокса с щета.

Така Влъчков завоюва с огромен задатък пред Веселинов, което означаваше шеста поредна купа в класа. Неков, на който бе належащо 2-о място, с цел да е отличник, приключи едвам 8-и и остана втори в крайното класиране. Трети в надпреварата стана Деян Георгиев

Най-доброто си каране и класиране за сезона направи Давид Будев с Рено Клио от АСК Стара Загора, който приключи 4-и и 3-и в HC3. Заради щета не приключи Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който в това съревнование кара с подготвителната кола на Влъчков.

"Получи се доста оспорвана борба, съобщи Влъчков. – Благодаря на фамилията ми, на екипа ми за чудесно квалифицирания автомобил и на превъзходния мотор, който не ни съобщи 3-а поредна година. Благодарим и на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за поддръжката, както и на HTI България. Без тях нямаше да мога да вземам участие. ”

*Източник: ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР