Иван Гайдаров На 30-ти септември и 1-ви октомври София Тех

...
Иван Гайдаров На 30-ти септември и 1-ви октомври София Тех
Коментари Харесай

Нови технологии, мрежови атаки и изкуствен интелект на HackConf 2017



Иван Гайдаров

На 30-ти септември и 1-ви октомври София Тех Парк бе хазаин на третата софтуерна конференция HackConf, проведена от HackBulgaria, в съдействие с някои от водещите компании в бранша. И през тази година уредниците подчертаваха върху водещите ИТ тематики и надграждането на знанията на участниците във форума – съществена част от задачата на HackBulgaria.

HackConf 2017 бе ориентирана най-вече към младши и старши разработчици, студенти и фенове, които имаха опцията да се срещнат и да се срещнат с работата на потвърдени имена в областта на осведомителните технологии.

След формалното разкриване, пред препълнената зала “Джон Атанасов” щафетата поеха основателите на CHAOS GROUP – Петър Митев и Владимир Койлазов, който тази година завоюва премия “Оскар” за повсеместен принос в технологиите и кино промишлеността с създаването си за 3D визуализации V-Ray.

Двамата срещнаха участниците с работата на CHAOS GROUP и дадоха скъпи препоръки на младите си колеги-програмисти, а Ивайло Караманолев, Team Lead, HyperScience, обърна внимание на дълготрайната поддръжка на уеб приложения.

До края на деня участниците в HackConf 2017 имаха опция да схванат повече за мрежовите офанзиви (Мариян Маринов, Chief System Architect, SiteGround) и за това по какъв начин изкуственият разсъдък може да предизвиква неприятности (Владимир Петков, Software Developer, Vmware). Ради Атанасов, създател на OneBit Software, от своя страна даде скъпи насоки по какъв начин новопостъпващите програмисти и разработчици да се възполват в най-голяма степен от първите си 5 години в софтуерната промишленост.

Вторият ден от програмата бе открит с презентация на систематичния проектант Иван Ванков, който предстваи технологията Hyperledger на IBM. По думите му тя ще промени метода, по който се прави бизнес, “по същия метод, по който интернет го промени преди няколко години”.

Програмният език Scala бе показан от Камен Коцев, Software developer, HackSoft, а Мариян Маринов, Chief System Architect, SiteGround, и Мира Георгиева, SOP Advisor, Zoiper обърнаха внимание на личностното развиване в ИТ бранша и компетенциите, които би трябвало да има един екип, с цел да бъде сполучлив.

HackConf 2017 затвърди за следващ път водещата позиция на HackBulgaria в подготовката на фрагменти за ИТ промишлеността, а големият интерес към събитието сподели, че програмирането и осведомителните технологии стават все по-популярни в България с всеки минал ден. А след края на тазгодишното издание на софтуерния конгрес ни остава единствено да допускаме с какво ще ни изненадат от организацията през 2018 година

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР