Иван Гарелов подаде документи за шеф на БНТ. За това

...
Иван Гарелов подаде документи за шеф на БНТ. За това
Коментари Харесай

Иванов Гарелов подаде документи за шеф на БНТ

Иван Гарелов подаде документи за началник на Българска национална телевизия.

За това заяви самият той в профила си във Facebook. Днес подадох документи за състезанието за Генерален шеф на Българска национална телевизия, написа Гарелов и разгласява цялостната си идея, която счита да отбрани пред Съвет за електронни медии. Тя е наречена "БНТ - РЕСТАРТ " и планува да изтегли централната новинарска емисия с един час напред - в 19.00, с цел да е конкурентна държавната телевизия с останалите частни канали.

Гарелов е твърдо решен да спре външното финансиране за новините и публицистиката и да пресече политическото заиграване на някои лица на публичната медия. "Отказ от задграничен и/или политически източник на финансиране ; отвод от обвързване на лица на информационно-публицистичната линия на Българска национална телевизия с политически, стопански и задгранични позиции и ползи посредством външно финансиране на информативен артикул на Българска национална телевизия - последният е неразрешен съгласно Закона за радио и телевизия, само че явно е заобиколим в актуалната процедура ", напомня журналистът.

И не икономисва рецензии към Българска национална телевизия. "Според огласени в средата на април 2017 година пийпълметрични данни Българската национална телевизия заема по гледаемост все по-рядко трето, все по-често четвърто, от време на време и пето място измежду малките екрани с национално покритие "

"В БНТ1 следим обособени проблясъци на излъчвания, които са с високо качество и дават отговор изцяло на условията за публичния темперамент на медията, регистрира той, само че подлага на критика останалите канали на публичната телевизия. "Каналите БНТ2 и БНТСвят са с неразбираема или сбъркана идея. В момента БНТ2 е кошче за всичко, а БНТСвят е предопределена за някакви мислени емигранти от остарели времена, изпитващи само и единствено носталгия към остаряло кино и телевизионно наличие, завършено в посредствена днешна визия, дооформена в социалистическа конфекция. Така нареченият състезателен канал Българска национална телевизия HD се цялостни с каквото падне всред непостоянната скица на спорта. Хаотичната и разхвърляна стратегия на четирите канала е цялостна с излъчвания, непомръднали в своето наличие от тоталитарно време ", обобщава водещият, който е отделил точно на Българска национална телевизия десетилетия от живота си.

Гарелов разяснява и потребността от по-атрактивни заплати за експертите, които носят на гърба си Българска национална телевизия и даже дава обещание безвъзмездна вечеря за дежурния личен състав.

Междувременно стана ясно, че различен остарял водещ - Сашо Диков, се е отказал от конкуренцията за шефското кресло на "Сан Стефано ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР