Ива Митева ще председателства новия политически проект - коалиция Заедно,

...
Ива Митева ще председателства новия политически проект - коалиция Заедно,
Коментари Харесай

Ива Митева ще е председател на новата коалиция Заедно, в нея влизат 4 партии

Ива Митева ще ръководи новия политически план - коалиция " Заедно ", оповестена в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. Коалицията е основана дружно с различен отделил се от " ИТН " - Любомир Каримански, който бе в гражданската квота на Има Такъв Народ. 

Новата групировка отива на идните избори, обединявайки партиите " Зелените ", " Социалдемократическа партия ", " Сбор " и " Движение на непартийните претенденти ".

 Любомир Каримански и Ива Митева афишират нова партия Виж още

Очакванията им за избирателен резултатна 2 април е 10%. Регистрацията на партията за изборите в ЦИК е незабавно след приключването на брифинга.

Обединението се нарежда в дясно-център на политическия набор. 

Коалиционният съвет е от седем членове - ръководителите на четирите партии, Каримански, Митева и Юлиян Софрониев - създател и основен изпълнителен шеф на високотехнологична българска компания, която създава и създава системи за сигурност, надзор на достъпа и работното време, основани на биометрична идентификация. Софрониев бил в обединението като специалист и нямал планове да се кандидатира за народен представител. По думите на Ива Митева между тях създателите на плана нямат проблеми за реденето на листите, а всеки искащ с експертиза може да се кандидатира.

Коалиционните решенията ще се вземат със единодушие от най-малко две трети. 

Обедняването и финансовия напредък, битката с престъпността и корупцията и правосъдната промяна, опазване на здравето, обществената политика и културата, директната народна власт и мощната локална власт са главните цели на новото обединяване.

" Червени линии няма да чертаем, тъй като видяхме, че ни влачат все по-надолу. Търсим умерена политика, за която от ден на ден българи толкоз мечтаят ", изясни още Митева. 

Зад обединяването на четирите партии стои " двегодишното опълчване и разделяне, което ни върна в далечната 1990 година ". " Не сме там, където желаеме да бъдем, а сякаш се върнахме там, от където тръгнахме. За да има обединяване, би трябвало да сложим националните цели над партийните ", изясни Ива Митева. Тя описа, че е търсила и други обединения за по-широко обединяване. Търсени са хора, които не са се въртели дълго в общественото пространство. 

" Не те не ни пожелаха, а по-скоро ние взехме решение да ограничим обединението до по-малко субекти. Много други хора ни се обаждат и желаят да се причислят към нас ", сподели тя. " Заедно " щели да търсят специалисти и да опитат да обединят младостта с опита и знанията.

Като цел номер едно Любомир Каримански уточни високите цени и вложението на пари в стопанската система. За разлика от всички парламентарно показани партии ние извеждаме икономическите и обществено битови проблеми на хората на напред във времето, изясни той. Освен това ще се стремят към неотложно преустановяване на нелоялните практики на компаниите със съществени наказания за събаряне на цените и понижаване на спекулата. Това даже ще е първото, което партията ще направи, даде обещание Каримански, за нелоялните компании споделя, че няма да получават помощи от страната.

" Ние сме за това да има напредък на минималната работна заплата. Ние сме за това тя да пораства. Но в случай че паралелно с това има напредък на стопанската система ", сподели още някогашният претендент за началник на Българска народна банка. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР