It’s easy when you know how!1. Когато група от хора

...
It’s easy when you know how!1. Когато група от хора
Коментари Харесай

16 полезни и хитри психологически номера чрез които ще получите предимство пред другите

It’s easy when you know how!

1. Когато група от хора се смеят, човек инстинктивно търси с взор тези от групата, които усеща най-близки (или които му се желае да му бъдат най-близки).

2. Хвърлете един взор към краката на хората, когато беседват с вас: в случай че краката им сочат встрани от вас, индивидът, с който разговаряте желае да завърши диалога.

3. Когато излизате за първи път на среща с някой човек заведете го на място, което е доста вълнуващо и мощно прочувствено, по този начин те ще асоциират с вас това вълнуващо възприятие в следствие.

4. Когато се запознаете с някой пробвайте се да забележите и да запомните какъв цвят са очите на индивида. Хората ще ви харесат повече, когато сте имали по-голям зрителен контакт с тях.

5. Когато работите в областта на услугите и всекидневно имате пряк контакт с клиенти сложете огледало зад себе си. Клиентите ще бъдат по-мили с вас, тъй като никой не желае да вижда себе си в ролята на гадняр.

6. Повечето хора не могат да дефинират каква е разликата сред убеденост и същинските пълномощия. Ако вие в действителност наподобява знаете какво вършиме другите ще са по-благосклонни да се навъртат към вас и да ви се доверяват.

7. Ако сте на огромна среща с доста хора и очаквате, че някой може да ви нападна за нещо седнете до този човек. Така ще го обезкуражите до известна степен, и в случай че не ви се размине изцяло, то сигурно офанзивата ще е доста по-безобидна.

8. Много от физическите проявления на напрежението са същите като тези на ободряването (учестеното сърцетуптене, тежкото дишане и т.н.). Ако определите обстановката, която ви заплашва като предизвикателство, ще може да превърнете напрежението в раздвижване.

9. Затръшващата се врата – доста е евентуално човек да се съгласи да ви направи по-малка услуга, в случай че преди този момент се е случвало да ви откаже един-два пъти да ви направи по-големи.

10. Ако изглеждате същински щастливи и разчувствани да видите някой човек, идващият път, когато се срещнете най-вероятно и те ще подходят с по-голямо благополучие и възторг към срещата с вас. (Кучетата ни ползват този трик от самото начало.)

11. Преди начало на изявление си представете себе си като остарял другар с индивида, който ви интервюира. Вие сте тези, които можете изцяло да контролирате метода, по който приемате дадена обстановка, а в такива моменти да се чувствате удобно е скъпо.

12. Не казвайте или пишете: “аз мисля ” или “аз имам вяра. ” То по този начин или другояче се подразбира, а когато го подчертавате изглеждате нерешителен в очите на другите.

13. Изразяването на страсти е метод да предизвикате страсти. Ако желаете да се почувствате щастливи усмихнете се колкото се може по-широко.

14. Ако зададете въпрос на някого и той отговори единствено частично на въпроса, можете да постъпите с една техника, предложена от доста положителни психолози: Запазете безмълвие и поддържайте зрителен контакт с индивида. Отговарящият ще допусна, че първият отговор не е бил задоволително добър и ще продължи да приказва.

15. Ако някой ви е сърдит и ви крещи, а вие успявате да запазите цялостно успокоение, индивидът евентуално ще се ядоса още повече, само че по-късно ще се почувства компрометиран от себе си.

16. Дъвчете дъвка или яжте храна, в случай че ви се постанова да вършиме нещо, което нормално ви кара да се чувствате нервни. По този метод ще излъжете мозъка си, че няма по какъв начин да сте в заплаха щом се храните.

Инфо: Lifehack

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР