ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Марияна Николова: Русия е сред водещите 10 страни, от които посрещаме най-много туристи

ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с Алтай Юксел и Румяна Юксел, управление на туроператорска компания „ Аква Тур БГ “ ООД. Компанията работи главно с образуване на пътувания от и до Русия и по тази причина фокус в полемиката бе опцията за насърчаван на визитите на този пазар.

„ Пазар Русия е значим за развиването на бранша, като се подрежда измежду водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-вече посетители”, съобщи вицепремиерът.

Тя уточни още, че значимо изискване за увеличение на броя на пътуванията е издаването на визите. „ Министерството на туризма взаимно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им”, осведоми министър Николова. И посочи, че задачата е те да се издават в доста къси периоди заради интереса на съветските жители към така наречен „ last minute” почивки.

Представителите на компанията разясниха, че този въпрос е основен и по-лесното и бързо издаване ще способства доста за увеличение на пътуванията сред двете страни. „ Към днешна дата остава да възстановим туристическите визити с Русия, работим поредно и предпочитано, с цел да го реализираме и имам вяра ще се случи оптимално скоро”, сподели още вицепремиерът.

Тя показа част от ограниченията, които държавното управление предприе за облекчение на работата на бизнеса и за подпомагането му за превъзмогване на последствията от разпространяването на COVID-19. Представителите на туроператора сложиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани положителни практики при предлагането на ол инклузив системата, както и опциите да се разработят по-подробни условията за предлагането му от местата за настаняване.

Министър Николова изясни, че сега, със съдействието на професионалните гимназии, се създава национално меню. „ Очакваме по този метод да повишим качеството на услугата и да допринесем за разпространение на кулинарните благосъстояния на страната”, разяснява още вицепремиерът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР